Annonce
Sport

Serbisk stjernespiller: Jeg savner Danmark hver eneste dag

Kristina Liscevic og Dragana Cvijic er to af de store profiler på det serbiske landshold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kristina Liscevic fældede forleden Tyskland med en afgørende scoring. Onsdag kan hun og stregkæmpen Dragana Cvijic gøre det af med de danske håndboldkvinder.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg vil allerhelst have, at vi begge to kunne gå videre til kampen om OL-pladser. Sådan er det desværre ikke.

Kristina Liscevic, der i sidste sæson var med til at gøre Team Esbjerg til dansk mester, er tilbage i en glansrolle på det serbiske landshold.

- Jeg var ude i nogle år. Der var nogen uoverensstemmelser, men det er overstået nu. Jeg har ikke været nede på knæ og bedt om at komme tilbage, men jeg er bare blevet udtaget, forklarer Liscevic.

- Men jeg er brugt. Mine hæle gør ondt, og jeg kan næsten ikke løbe.

Klubmæssigt spiller hun nu i Valcea i Rumænien, men hun savner livet i Danmark hver eneste dag.

- Esbjerg og Danmark passede mig rigtig godt, men jeg har min kæreste med i Rumænien, så det er okay.

Liscevic ser frem til at spille mod danskerne.

- Vi ved, at vi får det svært, men vi kæmper. Vi kæmper for vores land, og det har foreløbig bragt os et godt stykke vej i denne turnering.

Og netop en benhård fysisk fight kan man også forvente fra stregkæmpen Dragana Cvijic, der er 185 centimer høj og krænger badevægten op på 93 kilo.

- Vi er et lille land, og det serbiske forbund har ikke så meget at gøre godt med. Det gør nok, at vi kæmper lidt ekstra, og ofte har vi jo gjort det godt mod Danmark.

- Jeg håber selvfølgelig, at det fortsætter. Kan vi klare billetten til OL-kvalifikationen, vil vi være meget glade, lyder meldingen fra Cvijic.

Annonce

Tre scenarier

* Vinder Danmark over Serbien, får danskerne en kamp om syvendepladsen, der giver OL-kvalifikationsspil.

* Vinder Danmark over Serbien, og tager Sydkorea point fra Holland, får danskerne en kamp om femtepladsen, der også gver OL-kvalifikationsspil.

* Taber Danmark til Serbien, bliver OL-kvalifikationsspillet i marts med meget stor sandsynlighed uden dansk deltagelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Sydjylland

Godt og skidt med negativ rente

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce