Annonce
Sønderborg

Seriespillere gav Superligahold et godt show

Der blev gået fint til den, og så længe kræfter rakte, var seriespillerne fint med. Foto: Timo Battefeld
Selv om langt de fleste spillere fra et udvalgt hold fra Sønderborg Kommune bare spiller noget serie 3-bold, så sled de i det og publikum fik en fin sommerkamp, da SønderjyskE kiggede forbi.

Nordals: En times tid før et hold af seriespillere fra Sønderborg Kommunes klubber skulle spille en sommerkamp mod SønderjyskE's superligahold væltede det ned i en tordenbyge. Men da kampen gik i gang var banen perfekt våd og hurtig, og solen tittede frem. Det blev en meget lun sen eftermiddag og tidlig tirsdag aften på Langesø Stadion. Anledningen til kampen var Nordals Boldklubs 50 års jubilæum i 2019. Hele 708 betalte for at kigge med, og de fik en fin fodboldkamp at se.

For nok var der forskel i alle spillets faser, teknisk, tempo, taktisk, fysisk - men faktisk gjorde de lokale spillere fra Als og Sundeved-siden det fint. Ja, der skulle gå ti minutter før publikum skulle forkæles med en afslutning på mål. Det var såmænd Pall Kristjan Palsson fra Gråsten Boldklub, der først med et hårdt skud, som SønderjyskE's målmand Nikola Mirkovic måtte strække sig i en flot redning, og i sekunderne efter satte samme Palsson hovedet til et indlæg, men det blev dog ikke helt farligt.

Efter et lille kvarter scorede Senad Jarovic så til 1-0 for superligaholdet, der i første halvleg spillede med vel fire faste superligaspillere. Efter pausen satte de flere offensive kræfter ind. Men selv om det var en showkamp, og SønderjyskE vel burde kunne spille seriespillerne tynde konstant, så gik det ikke så nemt. En lidt frustreret superligatræner Glen Riddersholm havde da efter de første 20 minutter brokket sig så meget over den ellers udmærkede dommer, Jonas Rossen fra Aabenraa, der dømmer i 2. division til daglig. Det fandt den unge dommer sig dog ikke i. Resolut løb han ud til SønderjyskE's bænk, og så fik Riddersholm ellers en sang fra Sønderjylland om, at det gad dommeren altså ikke høre på mere. Slut - ja det ville også have været helt uværdigt, hvis en superligatræner måtte bortvises i en kamp mod primært serie 3-spillere …

Annonce

Vi havde sagt, at alt over 500 tilskuere ville være tilfredsstillende. Så det er meget flot. Især når man tænker på, at det stod ned i stænger, da vi åbnede en time før kampen.

Jesper Larsen, formand Nordals Boldklub

Mor så sin dreng

Begge hold skiftede næsten hele holdet ud i halvlegen, og i første halvleg stod Dybbøls centrale forsvarsspiller Jonas Bertelsen godt i billedet. Flere gange vandt han direkte hårde dueller, og han spillede i det hele taget med en stor ro på bolden og godt overblik. I 23, minut lagde en godt spillende Nicklas Hoffman fra Nordals Boldklub en flot tværpasning til Rasmus Quorp fra Gråsten Boldklub, der helflugtede lige udenom SønderjyskE's mål. Han var dog lige i samme sekund dømt offside. Men efter godt en halv times spil reducerer Pall Kristjan Lasson til 2-1. Men før pausen når SønderjyskE at øge til både 3-1 og 4-1.

I anden halvleg blev der nærmest kun spillet på serieholdets banehalvdel. Kampen endte 9-1, og det sidste mål var vi flere, der så blev sat ind af Ajvaz Redzepi, der er 17 år og tidligere har spillet i Aabenraa, men også i SUB-Sønderborg, før han skiftede til SønderjyskE. Hans mor Laura Camillje stod i et hjørne og filmede sønnen, der fik de sidste ti minutter af kampen. Men efter kampen blev Mart Lieder skrevet for målet.

NB-formand var glad

Formand for Nordals Bodlklub, Jesper Larsen, var en glad mand.

- Vi havde sagt, at alt over 500 tilskuere ville være tilfredsstillende. Så det er meget flot. Især når man tænker på, at det stod ned i stænger, da vi åbnede en time før kampen, sagde han lige efter kampen. Der var ingen spillere fra FC Sønderborgs jyllandsseriehold, som havde været inde over at være en del af det udvalgte hold fra områdets moderklubber. Men FC Sønderborg skulle også spille en vigtig kamp om oprykning onsdag - så det gav vel sig selv.

Det var tid til kolde fadøl og varme ringriderpølser. Foran klubhuset var der autografer. Fra begge holdt spillere - og SønderjyskE's assistent Simon Poulsen fra Sønderborg, der er tidligere landsholdsspiller. Mads Winther fra Dybbøl, spillede hele anden halvleg som venstre back for superligaholdet.

Indløb med små fodboldspillere fra NB. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce