Annonce
Esbjerg

Sex, sædbank og nybagte fædre i Berlingoer: Stand-up i Ribe var en suveræn succes

Gæster i alle aldre var med torsdag aften i Ribe Hallen, og både børn og voksne havde en god aften til den anden udgave af Stand-Up i Ribe. Foto: Annett Bruhn
Blot 23 timer tog det, før der var meldt udsolgt til den anden udgave af Stand-Up i Ribe, og arrangør Claus Pedersen kunne torsdag aften notere sig en suveræn succes med komikerne Jonas Mogensen, Ruben Søltoft og Christian Fuhlendorff og 400 gæster i Ribe Hallen.

Ribe: Der var ikke så mange dikkedarer.

Torsdag aften i Ribe Hallen var bare klassisk stand-up comedy, når det er bedst. Tre mænd på en scene, der fortæller sjove historier i en god, gammeldags blanding af sex, kærester, historier fra barndomsbyen og familieforøgelse blandet med et par pædofili-jokes og dem om underernærede, nybagte fædre i Berlingoer.

- Der er gæster idag, der kommer både fra Odense, Billund og Christiansfeld, så folk kører gerne langt for at opleve gode standuppere, sagde arrangør Claus Pedersen fra Danhostel Ribe, der i efteråret kunne glæde sig over, at samtlige 400 billetter til arrangementet blev solgt på blot 23 timer.

På scenen torsdag aften var først Jonas Mogensen efterfulgt af Ruben Søltoft og Christian Fuhlendorff, og selv om Claus Pedersen svævede over vandene for at få arrangementet til at glide bedst muligt, klukkede han selv mindst lige så højt som hallens andre gæster.

Og det var højt. Og det var ofte, for de tre mænd på scenen var faktisk rigtig, rigtig sjove.

Annonce
Hvis Jonas Mogensen som den første optrædende torsdag aften var ment som opvarmning for Ruben Søltoft og Christian Fuhlendorff, så var han en suveræn en af slagsen. Med bøvede fortællinger fra Nordjylland om alt fra kattebegravelser til småbørnsfamiliers mange glæder satte han godt gang i Ribe Hallens 400 gæster. Foto: Annett Bruhn

Esbjerg-jokes

Aftenens måske højeste grin kom fra en kvinde i salen, der var helt færdig over Ruben Søltofts fortælling fra sædbanken, hvor han spurgte personalet: "Hva så, kommer I tit her", men der var også historien fra parforholdet på en grå hverdagsaften, hvor brystpumpen kører højlydt på den nybagte mor under aftensmaden, om kattebegravelser i Nordjylland, om afhængighed af at klø sig i øret med vatpinde ved at grave helt derind, hvor man ikke må være samt om dysfunktionelle familier fra Esbjerg i DSB-togenes familiekupeer.

Særligt Esbjerg-jokes fik højere grin og længere bifald, og Claus Pedersen forklarer, at en tredjedel af de topunderholdte gæster havde deltaget i spisning før showet.

- Det her er bare klassisk stand-up, og fordi der ikke rigtigt findes koncepter som dette i provinsen, kommer folk langvejs fra for at se det. Vi kunne godt have solgt flere billetter, men valgte at holde det på denne størrelse, fordi det passer godt til vores sted, og alle får en god oplevelse, siger Claus Pedersen.

Nu har du to gange haft totalt udsolgt til Stand-Up i Ribe - kommer der også en tredje gang?

- Det har jeg en helt klar forventning om, at der gør, siger Claus Pedersen.

Det var helt klassisk stand up comedy i Ribe Hallen med tre mand og en mikrofon, og der var gæsterne kommet langvejs fra for at opleve. Foto: Annett Bruhn
Ruben Søltoft var anden komiker på scenen, og han blev kl. 21.15 efterfulgt af Christian Fuhlendorff, inden der kl. 22 blev sagt tak for i aften ved den formentlig ikke sidste udgave af Stand-Up i Ribe. Foto: Annett Bruhn
Foto: Annett Bruhn
Foto: Annett Bruhn
Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce