Annonce
Livsstil

Sexologen: Sådan bliver du multiorgastisk

Illustration: Julie Gry Sveistrup
Annonce

En multiorgasme er flere orgasmer kort tid efter hinanden. Nogle gange kan man ligefrem være så heldig at opleve en hel perlerække af orgasmer.

Både mænd og kvinder kan være multiorgastiske, men nogle har nemmere ved at finde vejen til flere orgasmer end andre.

Øvelse gør som bekendt mester, og nøglen til orgasme (en eller flere) er først og fremmest en afslappet krop, vejrtrækning, bevægelse og lyd. Om du vil eksperimentere alene eller sammen med en partner er op til dig selv, multiorgasmer er dejlige, uanset om man er solo eller har selskab.

I dag handler klummen om multiorgasme for kvinder og mænd som afslutning på den kvindelige orgasmerejse. Nu holder vi lige en pause med orgasmerejser, inden vi fortsætter med mandens orgasme. Er du blevet klogere, mere nysgerrig og interesseret i at gå på opdagelse i kroppen og måske har fundet en ny vej til større nydelse og mere seksuel tilfredshed, er mit projekt lykkedes.

Inden vi går i gang, vil jeg blot opridse, at der findes to former for orgasme: eksplosiv og implosiv orgasme.

Den eksplosive orgasme tapper dig for energi og gør dig træt, mens en implosiv orgasme giver mere energi og gør dig opstemt. For at illustrere forskellen kan man sige, at et normalt seksuelt forløb, som de fleste kender det, er eksplosive orgasmer med udløsning. Udløsningen er en slags punktum, hvor lysten er tilfredstillet og væk for en tid. Det er her, mange mænd lægger sig til at sove og vender ryggen til deres partner.

Hos manden medfører en eksplosiv orgasme ejakulation (udløsning). Mænd oplever primært eksplosiv orgasme, mens kvinder spontant kan opleve både eksplosiv og implosiv orgasme.

Ved en implosiv orgasme går energien i stedet ind og op, og det giver mulighed for multi-orgasmer, fordi den seksuelle lyst og energi bevares i kroppen. De implosive orgasmer gør det muligt at elske i lang tid, og orgasmerne bliver mere og mere intense og ekstatiske, hvilket øger din energi, nydelse og glæde.

Du kan lære at blive multiorgastisk ved hjælp af simple teknikker, men du er nødt til at være i kontakt med din krop og lære den at kende.

Onani kan hjælpe både mænd og kvinder til at blive mere multiorgastiske, da du bliver klogere på kroppens reaktioner og finder ud af, hvor meget det kræver af stimuli og masturbation inden orgasme.

Nogle kvinder bliver voldsomt irriterede ved længerevarende stimulation af klitoris. De har brug for en pause, inden det er muligt at opnå næste orgasme. Andre kvinder oplever ikke ubehag og kan både stimuleres hårdt og længe, uden det påvirker. Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde. Det er sagt før, og jeg siger det igen, alle kvinder kan træne deres orgasmefærdigheder, og forskellige sexstillinger, sexlegetøj og olier kan være behjælpelige med, at det lykkes.

Hvis ikke det lykkes, så sig pyt og prøv at nyde det alligevel.

Gode sexstillinger i forhold til flere orgasmer er doggystyle, ridestillingen, ligge i ske og omvendt cowgirl.

Disse sexstillinger er gode, fordi de giver god mulighed for at stimulere klitoris både direkte og indirekte. Ved ridestillingen og omvendt cowgirl har kvinden endvidere kontrollen og kan bestemme tempoet. Ved doggystyle kan manden trænge dybt ind og stimulere g-punktet samtidig med, at han har hænderne fri til at gå på opdagelse på resten af kroppen. Berøring af bryster, ører, skulder, ansigt, kys og øvrige krop kan forkæle kvinden til at opnå større nydelse.

En sund og stærk bækkenbund er også vejen til god seksuel nydelse og gør det lettere at få flere orgasmer på stribe.

Når mænd skal være multiorgastiske, skal de tilbageholde udløsningen under orgasme. Det kræver teknikker, der forhindrer ejakulation. Det vil sige, at de ikke må få sædafgang ved orgasme. Man kan ved hjælp af "start-stop-teknik” styre og kontrollere orgasmen. Som mand kan man øve sig, når man masturberer, så man holder op med at stimulere inden orgasmen og først fortsætter, når man har "styr på det" igen. En anden måde at blive bedre til at tilbageholde orgasmen hos mænd er at træne den såkaldte pc-muskel (mandens bækkenbund) ved at kappe urinstrålen og lave bækkenbundsøvelser regelmæssigt. Mænd skal i øvrigt ligesom kvinder træne deres bækkenbund.

Mænd, der er i stand til at komme uden at få sædafgang, kan opleve forskellige orgasmer og få flere orgasmer i træk og generelt opleve mere nydelse. Du vil som mand blive en bedre elsker og kunne give din partner endnu større nydelse og en nærende varm elskov, som kan påvirke jeres parforhold positivt og give mere glæde, energi og optimisme i hverdagen.

Som kvinde vil du opleve en perlerække af orgasmer, som kan hjælpe dig til at slappe af og være i nydelsen. Derudover er det vigtigt at huske, at kvinder kan få orgasme på andre måder end ved stimulation af vagina og klitoris. For eksempel kan stimulering af brystvorter og øvrige erogene kropszoner resultere i multiorgasme.

Gode råd til at blive multiorgastisk

1. Første trin til bedre orgasme og multiorgasme er træning af bækkenbund. Det er med til at give et bedre sexliv og større kontakt med dit underliv, som kan øge nydelse og glæde ved sex.

2. Søg viden på området og bliv klogere på, hvordan du bliver multiorgastisk.

3) Slap af i kroppen. Det tip gælder for alle orgasmer og betyder endnu mere ved multiorgasme.

4) Fortsæt elskoven, efter du er kommet.

5) Vælg sexstillinger, der passer jer.

6) Begynd med oralsex.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce