Annonce
Kolding

Sexvideo med to helt unge florerer blandt elever i Kolding: Skoler advarer mod deling

Det er strafbart at dele seksuelt krænkende videoer. Det er budskabet fra de skoler i Kolding, der har sendt en besked ud til forældre til de ældste elever om, at der lige nu florerer en sexvideo blandt nogle elever i kommunen. Arkivfoto

Flere skoler i Kolding har på det seneste advaret både forældre og elever om, at en privat sexvideo med to helt unge deles blandt nogle skoleelever i Kolding. Politiet håber, at advarslen kan hindre videoen i at brede sig.

Kolding: En sexvideo med to helt unge mennesker florerer i øjeblikket blandt nogle skoleelever i Kolding.

Det advarer flere skoler om i en besked, der er sendt til forældre til de ældste elever, og i nogle tilfælde også til eleverne. På flere skoler har man desuden talt med eleverne i de ældste klasser om sagen.

Skolerne understreger overfor både forældre og elever, at det er strafbart at dele sådanne videoer, ligesom man oplyser, at det også er ulovligt at være i besiddelse af videoen.

Skolernes advarsel kommer, efter at man fra politiets side har henvendt sig til kommunen angående sagen, og herefter er samtlige skoler blevet informeret om videoen.

På Lyshøjskolen skrev skolens kontaktlærer for SSP-samarbejdet (samarbejdet mellem skoler, sociale myndigheder og politiet, red.) ud til forældrene og oplyste, at "der florerer en sexvideo med to piger under 18 år gammel." Han har desuden været rundt i de ældste klasser for at tale med eleverne om videoen og opfordrer forældrene til at gøre det samme.

- Vi som skole skal være med til at klæde vores unge på i forhold til, hvad der er ok og ikke ok, siger skoleleder Anders Svendsen, der ikke er bekendt med, at elever på Lyshøjskolen har modtaget eller delt sexvideoen.

Sexvideoen


  • I forbindelse med at flere skoler har informeret forældre om, at der florerer en privat sexvideo med helt unge personer blandt elever i Kolding, har skolerne oplyst, at det er strafbart at dele videoen.
  • På Lyshøjskolen opfordrer SSP-kontaktlæreren forældrene til at sørge for, at deres børn "ikke er med i grupper, chats, messengertråde osv., hvori der bliver delt materiale, der ikke er lovligt."
  • På Brændkjærskolen henviser man til Umbrellasagen fra sidste år, hvor der blev rejst sigtelser mod over 1000 unge for at dele seksuelt krænkende billeder og videoer med mindreårige.

Kan hurtigt sprede sig

Hvorfor inddrager I forældrene, når ingen af jeres elever tilsyneladende har set videoen?

- Det er ikke nok at arbejde på én skole, når det gælder sådan en sag. Den video kan lynhurtigt brede sig og være ude på alle skoler, for det her er ikke opdelt til bydele, og man kan som ung komme ind i et netværk, hvor det er svært at styre tingene, siger Anders Svendsen.

Vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Frede Nissen, er yderst fåmælt om sagen, men han bekræfter, at politiet lige nu har en sag om en person, der har taget billeder eller optaget en video, der kan deles, og at politiet har kontaktet Kolding Kommune.

- Det handler om at stoppe det her. Det er derfor, vi advarer kommunen - for at give unge mulighed for at sige, at det her deltager vi ikke i, siger Frede Nissen, der ikke vil bekræfte, at videoen er delt, eller at det er lokale unge, der optræder i videoen.

JydskeVestkysten har dog set den tekst, tre skoler har sendt ud til forældrene, og her slås det fast, at sexvideoen i øjeblikket deles blandt nogle unge.

Annonce

Umbrellasag glemt

Også på Sdr. Bjert Centralskole og Brændkjærskolen har man orienteret både forældre og elever i udskolingen om sexvideoen.

- Jeg håber, at forældrene tager en god snak med deres børn om det her, for beskeden til dem er ment som et oplæg til en snak om, at det er vigtigt ikke at dele de ting. Jeg er forundret over, hvor hurtigt Umbrella-sagen er glemt, siger skoleleder på Brændkjærskolen, Catharina Ørnsholt-Christoffersen, og henviser til sagen, hvor flere end 1000 unge er sigtet for at dele seksuelt krænkende billeder og videoer af unge under 18 år.

På Christiansfeld Skole nøjedes man med at drøfte sagen med alle elever i 6.-9. klasse. Eftersom der ikke var det store kendskab til sexvideoen, har man ikke informeret forældre på skolen om videoen, oplyser viceskoleleder Dorthe Tonnesen.

- Vi har også en dag om digital dannelse, hvor vi blandt andet tager deling af billeder op, siger hun.

Annonce
Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Haderslev

Efter omkring 20 domme: Udvist mand begår stadig kriminalitet

vejle

Gid du må stå alene i din demonstration, sagde facebookfolket til Luna Maj: Det gik helt anderledes

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce