Annonce
Kolding

SF bakker op om at få ny coronastyrelse til Kolding

Karina Lorentzen spørger justitsministeren om hans holdning til at placere den nye styrelse i Kolding i Folketingets spørgetime i næste uge. Arkivfoto: Søren Gylling
Både S og SF's lokale folketingsmedlemmer støtter Kolding i forsøget på at få den nye værnemiddelstyrelse placeret i Kolding. - Det er oplagt, mener Karina Lorentzen (SF).

Kolding. Venstre-borgmester Jørn Pedersen får nu opbakning fra SF i ønsket om at få den kommende coronastyrelse placeret i Kolding. I forvejen har Socialdemokratiets lokale folketingsmedlem Christian Rabjerg lovet at bringe ønsket videre til sin folketingsgruppe og justitsminister Nick Hækkerup (S).

Denne gang er det SF's lokalvalgte retsordfører og formand for Folketingets udvalg for landdistrikter og øer, Karina Lorentzen, der går på banen.

- Placeringen af den nye værnemiddelstyrelse er endnu ikke besluttet, men nu har Kolding Kommune meldt sig som aftager af den. Kolding Kommune er kommet med et rigtig godt udspil, som jeg håber, at regeringen vil tage et seriøst kig på, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

Annonce

Erfaringer

Karina Lorentzen henviser til, at der i regeringens såkaldte forståelsespapir står, at der skal tages et opgør med centraliseringen.

- Derfor er det helt oplagt, at man ser sig om udenfor København, når man skal placere en ny styrelse. Og Kolding har nogle fine argumenter, som man bør overveje, mener Lorentzen.

Argumenterne handler blandt andet om en god placering, fordi Kolding ligger tæt på Billund Lufthavn, der tidligere har haft en luftbro til Kina.

- Trekantområdet er også fyldt med mange logistikvirksomheder, så man kan trække på erfaringerne, og så er det også tæt på supersygehuset i Kolding, tilføjer hun.

Karina Lorentzen vil stille spørgsmål til justitsministeren ved næste spørgetime i Folketinget på onsdag i næste uge.

Den nye styrelse skal blandt andet skabe et overblik over lagre af værnemidler og indgå i et internationalt samarbejde om forsyning af værnemidler og test på tværs af den offentlige sektor. Desuden skal styrelsen skabe en bedre koordination af samarbejdet vedrørende test og værnemidler på tværs af myndigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce