Annonce
Kolding

SF dropper støtte til biogasanlæg: Er bange for lugtgener

Hans Holmer, til højre, og hans SF-byrådskollega, Karina Lorentzen, trækker nu støtten til at placere et nyt biogasanlæg ved Venusvej. De frygter lugtgener. Foto: Jacob Schultz

Kolding: SF's to medlemmer af Kolding Byråd trækker nu støtten til at etablere det planlagte biogasanlæg på Venusvej i det nordlige industrikvarter i Kolding.

Ganske vist sagde partiet ja til den høring, som biogas-planerne netop nu er sendt ud i, og som lægger op til en placering på netop Venusvej, men i en pressemeddelelse fredag morgen oplyser de to SF-byrådsmedlemmer, at de alligevel ikke støtter den pågældende placering.

Ifølge pressemeddelelsen er SF i princippet for at opføre et biogasanlæg, men placeringen giver de to SF'ere dybe panderynker.

- Det er godt at få tingene undersøgt, og derfor har vi støttet en høring. Vi er egentligt positive overfor biogasanlæg, fordi det udnytter et spildprodukt til energifremstilling, og det giver meget god mening. Samtidig bidrager det positivt til den grønne omstilling og CO2-regnskabet, siger SF's Hans Holmer, medlem af plan-, bolig- og miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

Han og hans partikollega kalder den planlagte placering for "skæv".

- Vi frygter, at det her bliver Koldings Daka-sag. Vi kan læse i miljøkonsekvensrapporten, at det nye anlæg lever op til lovkravene, men når vi spørger ind til det, kan vi ikke få et klart svar om, hvorvidt anlægget lugter. Det er altså et problem, når det både ligger tæt på en række store kontormiljøer og boliger i Bramdrupdam. Mit skrækscenarie er, at vi får en lugt som fra det gamle Daka ved Hedensted, mener Hans Holmer.

Annonce

Når vi spørger ind til det, kan vi ikke få et klart svar om, hvorvidt anlægget lugter.

Hans Holmer (SF)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce