Annonce
forside

SF´er i læserbrev: Strejke-kritik fra Venstre-politiker er "helt skør"

Karina Lorentzen Dehnhardt, SF
Annonce

Læserbrev: Det er da helt skørt, at Ole Alsted (V) vil drøfte indholdet af kontrakten med det firma, der tømmer skraldespandene i Kolding, fordi strejker "hører fortiden til" og det er uholdbart, "at man bare kan strejke i fem dage".

Ja, det er da irriterende, at man ikke får tømt sin skraldespand, fordi renovationsarbejderne strejker - men man dør heldigvis ikke af det. Det er til gengæld en naturlig del af den danske model, at medarbejdere kan strejke - og arbejdsgiverne indføre blokade, hvis man er uenige om arbejdsforholdet.

Sådan har det virket i mange år, og jeg håber ikke, at Ole Alsted lægger op til, at den danske model skal afskaffes. Jeg ved godt, at Venstre på et tidspunkt fik lavet et forslag i Folketinget, hvor den slags ikke længere skulle være muligt. Det faldt heldigvis, da man opdagede, at konsekvensen kunne blive tyske lønninger.

Hvis Kolding Kommune skal "kigge på noget" og stille krav, så må det da være til ordentlige arbejdsvilkår, frem for at knægte lønmodtagernes ret til at strejke over problemer med samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce