Annonce
Kolding For abonnenter

SF'er kæmper fra hus til hus: - Ved seneste folketingsvalg manglede jeg 91 stemmer

Karina Lorentzen Dehnhardt sad i Folketinget for Socialistisk Folkeparti fra 2007-2015 og er nu på stemmesedlen igen. Hun har en god følelese i maven omkring denne valgkamp og meningsmåligerne ser positive ud for SF. Her er hun fotograferet ved Ådalen, hvor hun bor. - Jeg har altid elsket det her område. Det ligger bynært og alligevel har man den mest fantastiske natur. Jeg er vokset op lige på den anden side af Ådalen og kender området som min egen bukselomme. Foto: Søren Gylling
Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF vil gerne i Folketinget for at være med til at ændre de overordnede rammer i samfundet. - Det piner mig, at jeg nogle gange føler, at vi i byrådet er regeringens bødler, fordi vi hele tiden skal levere effektiviseringer, som regeringen så kan dele ud som skattelettelser.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce