Annonce
Billund

SF: Grindsted skal have en nærpolitistation

Siden 2018 har to betjente haft arbejdssted på rådhuset i Grindsted. Det har fra Sydøstjyllands Politi været et forsøg på at forbedre lokalkendskabet. Måske bliver Grindsted i fremtiden hjemby for en decideret nærpolitistation. Arkivfoto: Martin Ravn.
Når der skal sættes navne på de 20 byer, der skal have en nærpolitistation, bør Grindsted være på vinderholdet. Det mener i hvert fald SF.
Annonce

Grindsted: Der bør placeres en lokal politistation i Grindsted. Så konkret lyder forslaget fra SF.

Folketingets partier er for tiden i færd med at forhandle om fremtidens politi. Regeringen vil åbne 20 nye nærpolitistationer rundt om i landet - et forslag, som Venstre modvilligt har accepteret. En af disse 20 nærpolitistationer bør placeres i Grindsted, mener SF.

- Man har i forvejen placeret lidt lokalpoliti i Grindsted, men der er en meget lille åbningstid på tre timer om ugen. Jeg synes, det vil give god mening at udvide i Grindsted med flere lokalbetjente og på den måde give en bedre service til borgerne, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, der er retsordfører for SF.

- Du kan ikke præsentere folk for en statistik og give dem oplevelsen af tryghed, hvis de ikke føler, at der er et synligt politi. Det giver tryghed for folk at føle, at der er en lokalt politi, som kender Brian og Benny og som kender de unge og kan lave et ordentligt SSP-arbejde. Derfor er det en helt rigtig tanke, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, som ikke er bange for, at en decentralisering vil forringe politiets indsatser.

20 nye nærpolitistationer

Regeringen fremlagde i sensommeren en ny plan for dansk politi. Planen indeholdt 23 forslag til at forbedre dansk politi.

Folketingets partier forhandler for tiden om at nå til enighed om en plan for fremtidens politi.

Et af punkterne i planen er oprettelse af 20 nye nærpolitistationer. Et punkt, som Venstre - omend modvilligt - har accepteret.

Der er ikke sat navn på de 20 byer, der skal have en sådan nærpolitistation, men Grindsted er med i kapløbet.

- Så længe det handler om den type af opgaver, giver det god mening at være tættere på borgerne. Det er noget helt andet, når vi snakker om svær efterforskning, hvor det giver god mening at samle kræfterne centralt. Der er nogle ting, vi er nødt til at centralisere, og nogle ting som skal være tættest muligt på borgerne, siger hun.

Annonce

Borgmester håber på station i Grindsted

Billund-borgmester Ib Kristensen (V) byder hellere end gerne velkommen til en ny nærpolitistation i Grindsted.

- Vi ligger lidt langt fra politistationerne i politikredsen, og vi har tidligere haft en station her, så jeg synes, det vil være helt naturligt at vælge Grindsted, siger borgmesteren, der de seneste par år har udlånt lokaler på rådhuset til betjente fra Sydøstjyllands Politi, som har haft Grindsted som arbejdssted.

En decentralisering, som borgerne ifølge borgmesterens vurdering er glade for.

- Jeg hører fra borgere, at det giver en stor tryghed, at der er et synligt politi. Det tror jeg også kan have en effekt på den kriminalitet, der bliver begået, siger Ib Kristensen.

Politiet i Grindsted har kun åbent tre timer om ugen. Hvor stor en betydning har det at have dem i byen?

- En ting er, hvad de har af kontortid. Noget andet er, hvad de laver. De er ude og lave politiarbejde i området, og det er med til at gøre dem mere synlige, siger Ib Kristensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce