Annonce
forside

SF høstede masser af stemmer: Det er da lidt flot

Pia Vestergaard og SF fik et flot kommunalvalg. Især Ringkøbing blev en højdespringer for partiet. Foto: Jørgen Kirk.

SF gik 1,5 procent frem ved kommunalvalget, og særligt Ringkøbing var rigtig god for Pia Vestergaard og partifællerne.

Ringkøbing: Fem partier oplevede fremgang ved kommunalvalget i Ringkøbing-Skjern. Et af de partier, der overgik forventningerne, var SF, der især i Ringkøbing sikrede sig et fornemt resultat.

Partiet med Pia Vestergaard i spidsen høstede intet mindre end 1.123 stemmer i Ringkøbing, og det hjalp partiet godt på vej mod samlet 3.103 stemmer og tre mandater i det nye byråd:

- Vi blev næsten lige så store som Socialdemokratiet i Ringkøbing, mens vi hentede mange personlige stemmer. Med dem kan vi bevare vores tre mandater i byrådet, og vi er rigtig stolte af, at borgerne har givet os den mulighed, siger Pia Vestergaard.

SF var på forhånd spået et glimrende valg. At de tre mandater blev bevaret, og det gik så godt, var dog ingen selvfølge for spidskandidaten:

- Der har været mange ubekendte faktorer omkring valget. Jeg havde dog en god fornemmelse, og jeg havde fået flere positive tilkendegivelser. At bevare tre mandater kræver dog noget særligt bag, og jeg synes da, at det er lidt flot, fortæller Pia Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

19 bilister får fartbøder

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce