Annonce
forside

SF høstede masser af stemmer: Det er da lidt flot

Pia Vestergaard og SF fik et flot kommunalvalg. Især Ringkøbing blev en højdespringer for partiet. Foto: Jørgen Kirk.

SF gik 1,5 procent frem ved kommunalvalget, og særligt Ringkøbing var rigtig god for Pia Vestergaard og partifællerne.

Ringkøbing: Fem partier oplevede fremgang ved kommunalvalget i Ringkøbing-Skjern. Et af de partier, der overgik forventningerne, var SF, der især i Ringkøbing sikrede sig et fornemt resultat.

Partiet med Pia Vestergaard i spidsen høstede intet mindre end 1.123 stemmer i Ringkøbing, og det hjalp partiet godt på vej mod samlet 3.103 stemmer og tre mandater i det nye byråd:

- Vi blev næsten lige så store som Socialdemokratiet i Ringkøbing, mens vi hentede mange personlige stemmer. Med dem kan vi bevare vores tre mandater i byrådet, og vi er rigtig stolte af, at borgerne har givet os den mulighed, siger Pia Vestergaard.

SF var på forhånd spået et glimrende valg. At de tre mandater blev bevaret, og det gik så godt, var dog ingen selvfølge for spidskandidaten:

- Der har været mange ubekendte faktorer omkring valget. Jeg havde dog en god fornemmelse, og jeg havde fået flere positive tilkendegivelser. At bevare tre mandater kræver dog noget særligt bag, og jeg synes da, at det er lidt flot, fortæller Pia Vestergaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce