Annonce
Billund

SF nedprioriterer Grindsted i finanslovforhandlingerne

SF-formand Pia Olsen Dyhr besøgte Grindsted under valgkampen. Arkivfoto: Andreas Bjerre
SF har været en meget aktiv fortaler for en oprydning i Grindsted. Partiet mener dog selv, at de er for tidlig at sætte penge af til en oprydning i byen.
Annonce

Grindsted: Grindsted-forureningen skal ikke prioriteres i årets finanslov.

Det er holdning hos SF, som i partiets eget finanslovudspil ikke sætter penge af til en oprydning i Grindsted. Det oplyser P4 Trekanten.

SF foreslår dog at der sættes penge af til generationsforureningerne i Kærgård Klitplantage og ved Høfde 42. Ifølge P4 Trekanten angiver SF som årsag, at der alligevel ikke kan ryddes op i Grindsted endnu, da der stadig pågår forundersøgelser af forureningen.

Partiet har været en stor fortaler for, at der skal ryddes op i byen. Partiet stod således bag et borgermøde sidste år, da hele debatten om forureningen blussede op igen, og i valgkampen besøgte formand Pia Olsen Dyhr også Grindsted, hvor hun udtalte, at der skal statslig hjælp til at rydde op efter generationsforureningerne.

Derfor er SF's forslag så meget desto mere skuffende for Susanne Mathiesen, formand for borgergruppen "Ryd op efter Grindstedværket".

- Det synes jeg er enormt skuffende. Den forurening, vi bor oven på her i Grindsted, er en rigtig vigtig opgave at få kigget på, siger Susanne Mathiesen til P4.

Susanne Mathiesen og borgergruppen har selv fundet et finansieringsforslag til oprydninger efter generationsforureningerne i den såkaldte PAL-skat. Derfor har gruppen netop sendt et åbent brev til alle politikere i Region Syddanmark samt medlemmerne af Danske Regioners hovedbestyrelse for at få dem til at tage forslaget med i forhandlingerne med regeringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Blomster og hilsner til den 31-årige dræbte kvinde: - Himlen er blevet to sjæle rigere

Annonce