Annonce
Billund

SF nedprioriterer Grindsted i finanslovforhandlingerne

SF-formand Pia Olsen Dyhr besøgte Grindsted under valgkampen. Arkivfoto: Andreas Bjerre
SF har været en meget aktiv fortaler for en oprydning i Grindsted. Partiet mener dog selv, at de er for tidlig at sætte penge af til en oprydning i byen.

Grindsted: Grindsted-forureningen skal ikke prioriteres i årets finanslov.

Det er holdning hos SF, som i partiets eget finanslovudspil ikke sætter penge af til en oprydning i Grindsted. Det oplyser P4 Trekanten.

SF foreslår dog at der sættes penge af til generationsforureningerne i Kærgård Klitplantage og ved Høfde 42. Ifølge P4 Trekanten angiver SF som årsag, at der alligevel ikke kan ryddes op i Grindsted endnu, da der stadig pågår forundersøgelser af forureningen.

Partiet har været en stor fortaler for, at der skal ryddes op i byen. Partiet stod således bag et borgermøde sidste år, da hele debatten om forureningen blussede op igen, og i valgkampen besøgte formand Pia Olsen Dyhr også Grindsted, hvor hun udtalte, at der skal statslig hjælp til at rydde op efter generationsforureningerne.

Derfor er SF's forslag så meget desto mere skuffende for Susanne Mathiesen, formand for borgergruppen "Ryd op efter Grindstedværket".

- Det synes jeg er enormt skuffende. Den forurening, vi bor oven på her i Grindsted, er en rigtig vigtig opgave at få kigget på, siger Susanne Mathiesen til P4.

Susanne Mathiesen og borgergruppen har selv fundet et finansieringsforslag til oprydninger efter generationsforureningerne i den såkaldte PAL-skat. Derfor har gruppen netop sendt et åbent brev til alle politikere i Region Syddanmark samt medlemmerne af Danske Regioners hovedbestyrelse for at få dem til at tage forslaget med i forhandlingerne med regeringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce