Annonce
Esbjerg

SF-profiler besøger Esbjerg: Vil have flere uddannelser til byen

Mandag kommer to af SF's politikere på Christiansborg til Esbjerg for at se nærmere på mulighederne for flere uddannelser i byen. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
To af SF’s politikere på Christiansborg kommer mandag til Esbjerg for at se nærmere på mulighederne for i fremtiden at få flere uddannelser til byen. Der er afsat en hel dag til blandt andet at besøge en række virksomheder og byens universiteter.

ESBJERG: Gennem de seneste uger har der raset en heftig politisk debat om uddannelse i Danmark. Den 27. maj præsenterede regeringen nemlig et udspil, der skal sikre flere studiepladser og nye uddannelser uden for landets fire største byer.

I den forbindelse var der blandt andet godt nyt til Esbjerg, der ser ud til at få den prestigefyldte jura-uddannelse til byen.

Og om få dage giver netop denne debat om anledning til et besøg fra to af SF’s profiler på Christiansborg. Mandag har Astrid Carøe, SF’s uddannelsespolitiske ordfører, og Karina Lorentzen (SF), formand for Folketinget Landistriktsudvalg, nemlig afsat en hel dag til at besøge Esbjerg.

Annonce

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra SF Esbjerg.

Universitet og styrelse

Her vil de to selv se og høre om de store muligheder, de omfattende aktiviteter og de brede behov for arbejdskraft og forskning, vi har her i Esbjerg. De lægger således både vejen forbi både Esbjerg Havn, Energistyrelsen og de to universitetsafdelinger.

Dagen sluttes af med et offentligt fyraftensmøde på Hovedbiblioteket, hvor Erling Petersson fra Education Esbjerg kommer med sit bud på de videregående uddannelser i Esbjerg og Astrid Carøe præsenterer SF’s bud på, hvordan især Sydvestjylland kan sikres de nødvendige uddannelser og dermed arbejdskraft og forskning.

Annonce

Store opgaver i Esbjerg

Baggrunden for at SF Esbjerg har inviteret de to landspolitikere til Esbjerg, er de store muligheder og opgaver Sydvestjylland står over for, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det gælder blandt andet opgaven med at udbygge hele den grønne energisektor, aktuelt etablering af en havvindmølleproduktion på Esbjerg havn samt andre store grønne energiindsatser, som Power to X og energiøen ude i Nordsøen.

”For at de nye muligheder skal blive til noget i virkeligheden, kræves veluddannet arbejdskraft på alle niveauer og en gedigen og bred udvikling af forskningen. Det kan kun sikres gennem en kraftig udbygning af den videregående undervisning, ikke mindst de to universiteter – AAU-Esbjerg og SDU-Esbjerg. En udbygning som kræver opbakning og vedtagelser af vore landspolitikere”, står der i pressemeddelelsen fra SF Esbjerg.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce