Annonce
Danmark

SF's finansordfører går på barsel til foråret

Philip Davali/Ritzau Scanpix
SF's erhvervs- og finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, er gravid og skal føde i starten af næste år.

SF's erhvervsordfører, finansordfører og it-ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, er gravid og skal føde i starten af året. Hun planlægger at tage et halvt års barsel fra starten af 2020.

Det oplyser hun på Facebook.

- For en lille måned siden blev jeg gift med Peter, og kjolen måtte sys ud i sidste øjeblik. Det er, fordi vi skal have en lille pige i starten af det nye år, skriver hun.

Med Peter refereres til Peter Christian Nielsen, nyhedsredaktør for Fagbladet 3F, hendes mand.

Lisbeth Bech Poulsen har været medlem af Folketinget siden 2011 og er valgt i Nordjyllands Storkreds, hvor hun blev valgt med 2645 personlige stemmer.

Ifølge Danmarks Statistik er Theresa Berg Andersen første stedfortræder i kredsen.

Lisbeth Bech Poulsen fortæller, at det endnu ikke er afklaret, hvem der overtager hendes ordførerposter, mens hun er på barsel. Men at det nok ikke bliver suppleanten, hvis interesser ligger andetsteds.

Lisbeth Bech Poulsen har markeret sig som stor kritiker af finansverdenen, hvor hun har indkaldt til en stribe af samråd omkring eksempelvis Danske Banks hvidvasksag.

Hun var kritisk over for SF's valg i slutningen af 2013 om at støtte et salg af en stor del af Ørsted - daværende Dong - til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Det førte til, at hun trak sig fra sin post som politisk ordfører.

Timingen af barslen betyder, at Lisbeth Bech Poulsen kommer til at være med ved bordet i de finanslovsforhandlinger, der skal løbe ad stablen i efteråret.

- Det passer helt perfekt ved, at jeg kan nå at være med og lukke finanslovsforhandlingerne her i efteråret og så være på barsel i seks måneder fra starten af næste år.

- Så er jeg tilbage og kan være med til næste års finanslovsforhandlinger også, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Hun fortæller, at det nu skal afklares med gruppeformand Jacob Mark, hvordan hendes ordførerposter skal varetages, mens hun er på barsel.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce