Annonce
Læserbrev

SF: Stop for besparelser på ældreområdet.

Læserbrev: Helt uden for pressens opmærksomhed har det borgerlige flertal i Voksenudvalget vedtaget besparelser for 7,5 mio. på ældreområdet. SF og socialdemokratiet stemte imod disse besparelser. Seniorrådet havde også klart tilkendegivet, at de ikke kunne acceptere besparelserne.

Forslaget om besparelserne har baggrund i en stigende aktivitet på ældreområdet. En naturlig konsekvens af, at antallet af ældre i kommunen er stigende. Denne stigning har medført øgede udgifter til både hjemmeplejen og aktiviteten på plejecentrene.

Besparelserne rammer normeringen på plejecentrene – herunder indsatsen for demente. Hjemmeplejen bliver beskåret, hvilket betyder, at nogle ældre får færre og kortere besøg af hjemmehjælperen. Sygeplejen bliver også ramt, ligesom de ældre skal betale mere for madservice.

Finansloven tilførte flere midler til ældreområdet, men de bliver nu opslugt af den stigende aktivitet, hvor det i stedet var tanken, at det skulle have givet ældreområdet et serviceløft.

Disse besparelser er vel at mærke besparelser, inden Byrådet skal i gang med budget 2020, hvor det allerede er annonceret, at der skal skæres minimum 60 mio. på budgettet. Derfor er det meget tænkeligt, at ældreområdet igen i næste års budget bliver ramt af yderligere serviceforringelser.

Det vil i givet fald blive uden SFs stemme. Efter vores opfattelse har serviceniveauet på ældreområdet nået sin absolutte bundgrænse. Personalet er hårdt presset for at levere en acceptabel service. Vi kan ikke presse personalet mere på ældreområdet. Nu må det være slut med flere besparelser her.

For øvrigt værd at bemærke, at Dansk Folkeparti, der ellers normalt påstår at tale de ældres sag, også stemte for besparelserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce