Annonce
Regionalt

SF undsiger psykiatri-ledelse: - Der er åbenlyse udfordringer i psykiatrien i Aabenraa

Annette Blynel, gruppeformand for SF og medlem af Psykiatriudvalget, afviser psykiatridirektionens udlægning af forholdene på den uroplagede børne- og ungdomspsykiatriske afdeling i Aabenraa. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
SF i regionsrådet går i rette med psykiatridirektør, som har udtalt, at problemerne i børne- og ungdomspsykiatrien i Aabenraa ikke er værre end andre steder. - Så står det godt nok skidt til andre steder, siger gruppeformand Annette Blynel. Psykiatridirektør Anders Meinert Pedersen afviser på ny at stille op til interview, men skriver, at han kunne have været mere nuanceret i sine udtalelser.

Psykiatri: Efter at avisen over flere uger har afdækket flere plejemæssige svigt og store interne konflikter på den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling i Aabenraa går Annette Blynel, medlem af Psykiatriudvalget, nu i rette med sygehusledelsens oplevelse af forholdene på afdelingen.

I et interview med avisen forud for avisens første artikel om forholdene på afdelingen for et par uger siden blev lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen spurgt, hvorvidt han mente, at der er større problemer på den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling i forhold til andre afdelinger.

- Nej, det er der ikke, lød det klare svar fra direktøren.

Annonce

Han påpegede, at afdelingen præsterede som alle andre, og at patienterne bedømmer den godt. Anders Meinert Pedersen tilføjede, at afdelingsledelsen havde arbejdet seriøst med de udfordringer, der måtte være.

Avisen har de seneste uger beskrevet, at både ansatte, patienter og pårørende kritiserer plejen for at være meget mangelfuld, og at afdelingen er præget af store interne stridigheder mellem de ansatte.

Højere ambitioner

Annette Blynel, medlem af Psykiatriudvalget, mener da heller ikke, at de beskrevne forhold bør kunne findes på andre af regionens psykiatriske afdelinger.

- Det håber jeg virkelig ikke, at direktionen har ret i, for så står det godt nok skidt til andre steder. Så har alle det skidt, og det er ikke i orden, siger Annette Blynel, som mener, der er ”åbenlyse udfordringer” på afdelingen i Aabenraa.

- Vi må sende et signal om, at vi har højere ambitioner. Alle skal have det godt – ikke lige skidt.

Har du tillid til, at direktionen kan løse problemerne, når den ikke ser store problemer i Aabenraa?

- Jeg har tillid, indtil det modsatte er bevist, og jeg har tillid til, at de tager det så alvorligt, at de sætter massivt ind.

Nye svigt i psykiatrien

Avisen har de seneste uger afdækket store problemer på den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling for børn og unge i Aabenraa. Ansatte, pårørende og patienter fortæller om patientsvigt og et hårdt arbejdsmiljø præget af mobning. Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemført et tilsyn, og Arbejdstilsynet er også gået ind i sagen.

Direktionen har understreget, at man tager sagerne alvorligt og arbejder på forbedringer.

Politikerne i regionen har udtrykt bekymring for afdelingen og understreger, at den følger udviklingen tæt.

Hvis du har input, kan du kontakte journalist Rasmus Just på raj@jv.dk eller Amalie Tarp Borup på amtbo@jv.dk

Formand Thies Mathiasen (DF) forklarer, at han har svært ved at vurdere problemernes omfang.

- Når vi taler med folk på afdelingen, virker der ikke til at være problemer som sådan. Der er selvfølgelig mangel på hænder som andre steder, men på mange måder virker afdelingerne i regionen ret ens.

Men mener du så ikke, at der er problemer på den børne- og ungdomspykiatriske afdeling i Aabenraa?

- Jo, der er bestemt udfordringer, men jeg er i tvivl, om de er større end på andre afdelinger. Men dem, der er, er vi ved at håndtere.

Som vi har beskrevet, har der været klager fra studerende, bekymringshenvendelse fra sygeplejersker, et relativt højt sygefravær, patienter og pårørende har råbt op og så videre. Det er vel ikke tilfældet på andre afdelinger?

- Det er rigtigt, at når man samler det hele sammen, så er det lidt voldsomt i Aabenraa. Men  jeg kan love, at der bliver handlet på det, siger udvalgsformanden.

Annonce

Direktør: Kritik gør indtryk

Avisen har forsøgt at få lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen i tale, men han afviser på ny at stille op til interview og svarer ikke konkret på, hvorfor han ikke ønsker at stille op til interview.

I en mail skriver han, at hans udtalelse "godt kunne have været mere nuanceret".

- Det gør altid stort indtryk, når patienter, pårørende og ansatte stiller sig frem med kritik af enten behandlingen eller arbejdsforholdene. Men der foregår rigtig megen god og professionel behandling i vores børne- og ungdomspsykiatriske afdeling, og der er mange tilfredse medarbejdere. Det var der før jeres artikler, og det er der også i dag. Det viser både den landsdækkende patientundersøgelse og vores trivselsmålinger. Men det er en stor afdeling med mange patienter og mange medarbejdere, og der vil være situationer, hvor eksempelvis patienter og pårørende ikke oplever sig hørt i tilstrækkelig grad, eller hvor behandlingen ikke lever op til forventningen. Psykiatrien er et komplekst område at være leder og medarbejder i, og derfor skal vi hele tiden være opmærksomme på vores medarbejderes arbejdsforhold og patienternes pleje og behandling, skriver Anders Meinert Pedersen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Sydjylland For abonnenter

Kom helt tæt Danmarks statsoverhoved: Nu gør dronningens nære relationer status efter 50 år på tronen

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce