Annonce
Billund

SF: - Vi prioriterer Grindsted i finansloven

Hvis SF kommer igennem med at få 300 millioner kroner til oprydninger efter generationsforureningerne i 2020, er der også penge til Grindsted, lover formand Pia Olsen Dyhr (i midten). Arkivfoto: Andreas Bjerre
SF kæmper i finanslovforhandlingerne om 300 millioner til oprydning efter jordforureningerne.

Grindsted: Det er ikke korrekt, at SF i partiets eget finanslovudspil ikke sætter penge af til en oprydning i Grindsted, som der i sidste uge var en historie om.

Det oplyser SF's formand Pia Olsen Dyhr til JydskeVestkysten.

Ifølge formanden er partiet gået til forhandlingerne om finansloven for 2020 med et ønske om at få 300 millioner kroner næste år til oprydninger efter generationsforureningerne. Her står Høfde 42 rigtig nok øverst på listen, da det er en meget gammel forurening, hvor man er parat til at rydde op, men det er også tanken, at pengene skal gå til Grindsted, oplyser formanden.

- Det er både Høfde 42, men også Kærgaard Klitplantage og Grindsted, vi skal i gang med. Det har ventet længe nok, siger Pia Olsen Dyhr.

- Sagen er, at forureningssagerne er forskellige steder i processen. Høfde 42 har man været i gang med længe, og nu skal man fra et lille projekt til at opskalere til et stort projekt. Her kan vi gøre noget meget snart. Ved Grindstedværket er man ikke ligeså langt, men det betyder ikke, at der ikke skal ske noget næste år. Jeg synes faktisk, det er ret afgørende, at der kommer til at ske noget i Grindsted næste år. Der vil højest sandsynlig blive brugt flere penge på Høfde 42, da man er længere i processen, men det er ikke enten-eller, tilføjer partiformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];