Annonce
Debat

SF vil sætte fokus på de ældre

Annonce

Torsdag den 30. juli viste TV2 en dokumentar om forholdene på to plejehjem.

Det var hjerteskærende at se, hvor ringe omsorg de demente fik. Behandlingen var respektløs, de demente blev skældt ud, hygiejnen var under al kritik men også personale, som formåede at være både empatiske og omsorgsfulde.

For nogle år siden, var det forholdene på opholdssteder for voksne, der var under kritik.

Dengang valgte man at erstatte det kommunale tilsyn med Det sociale Tilsyn, som skulle stå for kvalitetssikringen. Det betød et væsentligt løft i tilsynet. SF vil gerne forbedre tilsynet, men det er bare ikke nok.

SF anbefaler teams med faste medarbejdere, der har ansvaret for den enkelte borgers ve og vel, og som har de faglige kompetencer til at varetage pleje og omsorg af sårbare ældre borgere. Kendt personale er både trygt, mere sikkert og giver mulighed for at opbygge vigtige relationer både til beboerne og de pårørende. SF vil i de kommende finanslovsforhandlinger kæmpe for bedre forhold for de ældre. Såvel penge som mere personale er afgørende.

Men det handler også om ledelse. Er der en kultur på arbejdspladsen, som tillader konstruktiv kritik. Det handler om personalets faglighed og mulighed for supervision. Det handler om kontinuerlige drøftelser i personalegruppen om udfordringer i arbejdet og etik.

Jobbet som social- og sundhedsmedarbejder er et lavtlønsområde. Det kan vi gøre noget ved!! Vi kan forbedre deres uddannelse. De har et vigtigt og krævende job, og det skal de belønnes for. I SF Esbjerg vil vi frem mod kommunalvalget sætte fokus på de ældre og deres behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce