Annonce
Læserbrev

SFO-børn har også brug for pædagoger

Annonce

Læserbrev: SFO-børnene vil fremover møde færre pædagoger, hvis politikerne i Sønderborg Kommune vedtager forslaget om at reducere pædagogandelen fra 70 procent til 50 procent.

Forslaget betyder, at det kun er 50 procent af de voksne i SFO’erne, der har en pædagogisk uddannelse. Sønderborg Kommune erkender, at det vil betyde ’en faglig nedjustering af serviceniveauet’.

BUPL Sydjylland undrer sig over forslaget, som også står i skærende kontrast til Sønderborg Kommunes visioner for vuggestuer og børnehaver, hvor kommunen har vedtaget, at 80 procent af personalet skal være pædagoger. Kommunen er altså bevidst om, at gode normeringer og en høj pædagogandel har afgørende betydning for børns trivsel og udvikling. Det gælder selvfølgelig ikke kun i vuggestuer og børnehaver men også i SFO’erne.

De mindste skolebørn er 5-6 år, når de starter i skole. De har i høj grad brug for pædagoger, som har de faglige kompetencer til at støtte børnene i deres nye hverdag og arbejde med børnenes sociale udvikling og i at skabe gode relationer med hinanden. Alt sammen er en forudsætning for børnenes trivsel som igen er en forudsætning for læring.

Kort sagt kan det koste dyrt på SFO-børnenes trivsel, hvis der ikke er nok pædagoger til at spotte og tage hånd om de udfordringer, børnene møder i deres nye hverdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce