Annonce
Esbjerg

SFs partiformand vil arbejde for jurauddannelse til Esbjerg

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, mener, at det giver god mening at se nærmere på en jurauddannelse i Esbjerg. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017
Esbjerg mangler jurister, og derfor vil SF på Christiansborg nu se nærmere på muligheden for, at en afdeling af jurastudiet kan komme til byen.
Annonce

ESBJERG: Esbjerg får om få år de første kandidatstuderende i medicin, når de kommende læger bliver en del af et samarbejde mellem Syddansk Universitet (SDU) i Esbjerg og Sydvestjysk Sygehus, og nu kan landets femtestørste by måske også se frem til at få den prestigefulde jurauddannelse.

Der mangler jurister i Syddanmark, og derfor vil SF på landsplan se på muligheden for at flytte en satellit af jurastudiet til Esbjerg. Juristerne flyttede nemlig ikke med, da man satte udflytningen af statslige arbejdspladser i gang, og derfor mener partiet, at det vil være en god ide at se på en uddannelse i området.

- Vi skal sikre bosætning uden for de store byer, og derfor må vi sørger for, at de unge kan se en fremtid for sig, der hvor de er vokset op. Nu er arbejdspladserne på vej. Vi må sørge for, at uddannelsesmulighederne også er til stede for de unge, der har lyst til at blive boende, siger partiformand for SF, Pia Olsen Dyhr i en pressemeddelelse.

Annonce

Penge-pulje

SF vil se på muligheden for en pulje, der kan finansiere udgifter til nye uddannelser, som matcher behovet for konkrete kompetencer uden for de store byer. Karina Lorentzen, der er folketingsmedlem for SF i Syddanmark og formand for landdistriktsudvalget, har derfor spurgt ministeren, hvad det vil koste at oprette sådan en uddannelse.

- Det er så vigtigt, at man kan uddanne sig i sit lokalområde, for det er nu engang nemmere at uddanne nogen her og få dem i job lokalt, end det er at tiltrække arbejdskraft fra de største universitetsbyer. Derfor giver det god mening, at Syd- og Sønderjylland får en jurauddannelse, især når vi nu også har fået flyttet styrelser ud, som har behov for den type arbejdskraft, siger Karina Lorentzen (SF).

I Esbjerg har flere markante skikkelser igennem længere tid arbejdet for at få netop jurauddannelsen til byen. Så sent som i november var en delegation, bestående af blandt andre borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), på Christiansborg for at booste de lokale uddannelsesdrømme. Og hos det lokale byrådsmedlem, gruppeformand for SF, Diana Mose Olsen, er der også stor opbakning til ideen.

- Udflytning af statslige arbejdspladser må gå hånd i hånd med oprettelsen af uddannelsesmuligheder her i Syddanmark. Det skaber fremtidsmuligheder for de folk, som allerede bor her og egentlig ikke har lyst til at flytte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce