Annonce
Sport

SGI fik en sikker premieresejr

Morten Eggert blev dobbelt målscorer, da SGI vandt 3-1 i sæsonpremieren mod Spjald IF. Arkivfoto: Lars Johansen.

Esbjerg: SGI tog hul på efteråret med en sikker sejr, da gæsterne fra Spjald IF blev slået med 3-1.

Dermed lægger esbjergenserne sig lige i hælene på Ringkøbing IF i toppen af tabellen.

- Det eneste vi kan klandre os selv for, er, at vi ikke lavede 10 mål. Det er lidt irriterende, at vi ikke fik lavet nogle flere og fik tanket lidt mere selvtillid til angriberne. Men det er lækkert, at vi fik de tre point. Hvis vi skal være med oppe, så er det også et hold, som vi skal kunne slå, siger SGI-træner Jesper Grønborg.

Selvom SGI bør være favoritter, når de på tirsdag tager imod oprykkerne fra Esbjerg IF 92, så tager tør SGI-træneren ikke tage for let på lokalopgøret.

- De lokalopgør har lidt deres eget liv. Jeg tror også, at IF 92 vil gøre deres for at give os kamp til stregen, siger SGI-træneren.

SGI - Spjald IF 3-1 (2-0)

Fodbold, serie 1.

Mål: 1-0 Jakob Riber (31.), 2-0 Morten Eggert (37.), 3-0 Morten Eggert (47.), 3-1 Habib Hussein (88.)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce