Annonce
forside

SGI vandt topopgøret og distancerede konkurrenterne

Esbjerg: Med 40-årige Lars Haagen i målet udbyggede SGI den ubesejrede stime til ni kampe, da esbjergenserne vandt topopgøret mod rækkens nummer to, Silkeborg-Voel KFUM, med 35-29.

- Det var rigtigt vigtigt, at vi vandt. Nu har vi bragt os i en god position, siger SGI-træner Thomas Larsen ovenpå sejren, der giver esbjergenserne et hul på tre point ned til modstanderne.

Selvom ingen har formået at stoppe esbjergenserne i de første ni kampe, er fødderne solidt plantet på jorden.

- Vi tager en kamp af gangen. Der er 13 kampe endnu, så vi skal blive ved med at holde fokus og gå ydmygt til opgaven, siger Thomas Larsen.

I topopgøret var der comeback til Mathias Nikolajsen, der spillede sin første kamp for SGI ovenpå en skulderskade, der havde kostet 10 måneders kamppause.

SGI - Silkeborg-Voel KFUM 35-29 (17-12).

Håndbold, 3. division, herrer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Annonce