Annonce
Billund

Shell i Billund fejrer 50 år i samme familie

1. april har Shell været i Fasterholdt-familien i 50 år. PR-foto
Onsdag den 1. april er det 50 år siden, familien Fasterholdt rykkede ind på Grindstedvej 10. Et planlagt åbent hus udskydes på grund af coronavirus, men jubilæet markeres med tilbud.
Annonce

Billund: Selv om der har været Shell tankstationer i Danmark i over 100 år, hører det til sjældenhederne, at en tankstation har været i samme families eje i 50 år. Ikke desto mindre er det tilfældet hos Shell i Billund, hvor den rødgule muslingeskal den 1. april i år har lyst op langs vejen i et helt, halvt århundrede. I dag er det med datter, Laila Fasterholdt Busborg, ved roret. Men Bent og Ninna Fasterholdt, der startede det hele i 1970, har stadig deres gang på det store tankanlæg på Grindstedvej.

- Senere på året kan jeg faktisk fejre 10-års jubilæum - som ejer. Så det er lidt af et festår, vi står midt i. Men nu handler det først om den 1. april, hvor vi markerer det store jubilæum med skarpe tilbud. Det er mange år, vi som familie har drevet virksomhed og boet her på adressen, så vi har rigtig mange folk, vi gerne vil se, siger Laila Fasterholdt Busborg i en pressemeddelelse.

For at forebygge corona-smitte har Shell Billund valgt at udskyde det ellers planlagt store åbent-hus. Det skulle være afholdt hos naboen, Fasterholdt Biler, hvor Lailas to brødre Torben og Michael i dag ligeledes driver butikken videre efter forældrene.

Annonce

Historien

Den 1. april 1970 overtager ægteparret Bent og Ninna Fasterholdt en lille tankstation med et træhus og isbod på Grindstedvej 10. Sidst i 70'erne etableres værksted og ny større butik med plads til kiosksalg og alt i tankstation-service.

I 1983 indfører Shell Billund tankselv ude ved pumperne. Og i 1985 bygges, helt i tråd med tidens trend, et stort vaskeanlæg på tankstationen. I 1989 overtages nabogrunden og en spritny butik bygges med stort tanktag og tre tankstande med 98, 95 og 92 oktan Shell-benzin - noget fortsat med bly. Samtidig etableres dieselstander til varebiler og en stor highspeed stander til lastbilsdiesel.

I 2009, året inden Laila Fasterholdt Busborg overtager forretningen, kommer der endnu en vaskehal til hos Shell Billund. Og i 2012 etablerer Laila elstander til de på det tidspunkt endnu få elbiler på vejene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce