x
Annonce
Billund

Shell i Billund fejrer 50 år i samme familie

1. april har Shell været i Fasterholdt-familien i 50 år. PR-foto
Onsdag den 1. april er det 50 år siden, familien Fasterholdt rykkede ind på Grindstedvej 10. Et planlagt åbent hus udskydes på grund af coronavirus, men jubilæet markeres med tilbud.

Billund: Selv om der har været Shell tankstationer i Danmark i over 100 år, hører det til sjældenhederne, at en tankstation har været i samme families eje i 50 år. Ikke desto mindre er det tilfældet hos Shell i Billund, hvor den rødgule muslingeskal den 1. april i år har lyst op langs vejen i et helt, halvt århundrede. I dag er det med datter, Laila Fasterholdt Busborg, ved roret. Men Bent og Ninna Fasterholdt, der startede det hele i 1970, har stadig deres gang på det store tankanlæg på Grindstedvej.

- Senere på året kan jeg faktisk fejre 10-års jubilæum - som ejer. Så det er lidt af et festår, vi står midt i. Men nu handler det først om den 1. april, hvor vi markerer det store jubilæum med skarpe tilbud. Det er mange år, vi som familie har drevet virksomhed og boet her på adressen, så vi har rigtig mange folk, vi gerne vil se, siger Laila Fasterholdt Busborg i en pressemeddelelse.

For at forebygge corona-smitte har Shell Billund valgt at udskyde det ellers planlagt store åbent-hus. Det skulle være afholdt hos naboen, Fasterholdt Biler, hvor Lailas to brødre Torben og Michael i dag ligeledes driver butikken videre efter forældrene.

Annonce

Historien

Den 1. april 1970 overtager ægteparret Bent og Ninna Fasterholdt en lille tankstation med et træhus og isbod på Grindstedvej 10. Sidst i 70'erne etableres værksted og ny større butik med plads til kiosksalg og alt i tankstation-service.

I 1983 indfører Shell Billund tankselv ude ved pumperne. Og i 1985 bygges, helt i tråd med tidens trend, et stort vaskeanlæg på tankstationen. I 1989 overtages nabogrunden og en spritny butik bygges med stort tanktag og tre tankstande med 98, 95 og 92 oktan Shell-benzin - noget fortsat med bly. Samtidig etableres dieselstander til varebiler og en stor highspeed stander til lastbilsdiesel.

I 2009, året inden Laila Fasterholdt Busborg overtager forretningen, kommer der endnu en vaskehal til hos Shell Billund. Og i 2012 etablerer Laila elstander til de på det tidspunkt endnu få elbiler på vejene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce