Annonce
Kolding

Sherko har arbejdet i frisørsalon siden han var 14: Nu har han åbnet egen salon i midtbyen

Sherko Uso kom til Danmark fra Syrien for en håndfuld år siden. De seneste fire år har han været ansat i en anden salon i byen, men nu har han startet sit eget. Foto: Steffen Nielsen
30-årige Sherko Uso har åbnet salonen Byens Frisør i Søndergade 4. Han har selv klippet i 15 år, og det meste af familien er også frisører.

Kolding: Frisørfaget har fyldt det meste af 30-årige Sherko Usos liv. I hjemlandet Syrien begyndte han i faget som 14-årig, og en stor del af hans nærmeste familie er også frisører - blandt andet mor, søster og bror.

De seneste fire år har han været ansat i en salon i Kolding, og 6. januar åbnede han så sin egen frisørsalon Byens Frisør, som har lokaler i Søndergade 4, hvor kollegerne Pure Hair Design tidligere har holdt til.

- Jeg fik lyst til at åbne mit eget sted. Her kommer mange kunder forbi, og det er et godt sted, fortæller Sherko, som får hjælp i salonen af sin bror.

Den nye frisørsalon klipper både mænd, kvinder og børn, og det er ikke nødvendigt at bestille tid. Man kan læse mere på Byens Frisørs facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce