Annonce
Esbjerg

Shitstorm efter mundbinds-vrede: Kioskmand smed pige med autisme ud, fordi hun ikke bar mundbind

Lucie Svensson, 22 år, skulle hente en pakke, men endte med at blive smidt ud af Frejaparkens Kiosk, fordi hun ikke bar mundbind. Privatfoto
Frejaparkens Kiosk har gentagne gange smidt kunder ud, der skulle hente pakker. 22-årige Lucie Svensson blev overfuset, da hun på grund af autisme ikke bar mundbind.

Esbjerg: Frejaparkens Kiosk i det østlige Esbjerg er kommer i strid modvind, efter en 22-årig pige uden mundbind blev smidt ud af butikken. Hun er fritaget for at bruge mundbind, fordi hun har autisme og får klaustrofobiske fornemmelser, hvis hun tager et mundbind på.

- Jeg blev smidt ud og overdænget med skældsord. " Gå handi", råbte den vrede kioskejer efter mig, fortæller Lucie Svensson, der ville hente en pakke i kiosken, som har postudlevering.

- Inden jeg gik ind i butikken, åbnede jeg døren for at fortælle, at jeg er fritaget for mundbind - det gør jeg altid. Men jeg kunne ikke se nogen i butikken, så jeg gik ind og fik øje på kioskejeren og fortalte, at jeg er fritaget for mundbind.

Men mandens reaktion er så voldsom, at Lucie først bliver overrasket og senere grædende og ydmyget må flygte ud af butikken uden pakken.

"Jeg er ligeglad. Fuck af - ud af min kiosk. Skrid ud, hvis du ikke vil have mundbind på", råber kioskejeren, ifølge Lucie.

Hun forsøger at forklare, at hun er fritaget.

Men det betyder bare, at hun bliver hånet endnu mere, og hendes autisme medfører, at hun på dette tidspunkt sket ikke kan aflæse manden og situationen.

Annonce

Lucie ringede til politiet

Lucie Svensson har en erklæring fra sin psykoterapeut om fritagelse for mundbind, og efterfølgende har Esbjerg Politi bekræftet, at hun har lov til at gå uden mundbind og ikke kan smides ud af butikken.

JydskeVestkysten har været i kontakt med kioskmandens hustru, som har passet stedet i 10 år uden problemer. Hun bekræfter, at hun sammen med sin mand ejer kiosken, men hun ønsker kun at sige, at kunder, som er utilfreds med servicen i Frejaparkens Kiosk, kan lade være med at komme dér.

Hendes mand. San Bangr. har på kioskens Facebookside kommenteret sagen og mener, at det hele er opdigtet af Lucie Svensson.

Sådan er reglerne

Undtagelser for mundbind: Børn under 12 er fritaget. Det samme er personer med fysiske eller mentale forhold, der gør det umuligt for dem at bære mundbind. Personer med betydeligt ubehag ved brug af mundbind er ligeledes fritaget. Det drejer sig blandt andet om astmatikere.

Der skal ifølge Sundhedsstyrelsen ikke forelægges dokumentation, som for eksempel en lægeerklæring, for at en person af den ene eller anden grund ikke kan anvende mundbind eller visir.

Der skal heller ikke påkræves dokumentation for dette, hverken i kollektiv transport, på restauranter, museer og i detailhandlen med videre.

Borgere, der af nævnte grunde ikke kan anvende mundbind eller visir må ikke bortvises eller blive nægtet adgang.

- Det er vist opblæst til en omgang mudderkastning. Jeg har aldrig fået at vide, at hun er fritaget for mundbind, og på intet tidspunkt vidste jeg, at hun havde autisme, skrev San Bangr i sin opslag, der kort efter blev slettet.

Da var en voldsom shitstorm allerede brudt ud på denne og andre Facebooksider, ligesom kiosken gennem det seneste år har fået meget negative anmeldelser på Google med kun én stjerne, mens den tidligere fik fem stjerne og ros for servicen, da hustruen passede kiosken.

Annonce

Ægtepar også smidt ud

Irene Fredsgaard fra Esbjerg fortæller,  at hun og hendes mand også er blevet smidt ud, da de skulle hente en pakke. Kioskmanden var optaget af private ting,  og han eksploderede og sagde "bare skrid og kom senere", da de bad om deres pakke.

Andre i nabolaget har også oplevet dårlig service, fået udleveret for gammel mælk og andre varer.

- Vi er rystede over, hvad der sker, siger Irene Fredsgaard, som bekræfter, at der tidligere var en venlig dame i kiosken.

På de sociale medier fremgår det, at manden, San Bangr, det seneste års tid har passet Frejaparkens Kiosk, mens hustruen er sygemeldt.

Blandt de slettede opslag på kioskens Facebookside er dette:

-Tja - mundbind eller ej, både min kone og jeg er ganske fredelige personer og har uafhængigt af hinanden oplevet at blive verbalt overfuset med en grov og ubehagelig tone samt smidt  ud.

Annonce

Megadårlig betjening

På Googles side om Frejaparkens Kiosk er der stribevis af negative kunder:

Kan absolut ikke anbefales. Ejeren, hvis det er ham, der står bag disken, er virkelig gnaven og uhøflig. Kommer absolut ikke igen.

Manden bag  kassen er altid sur, når jeg kommer forbi for at hente pakker. Han ligner én, der hader at arbejde.

Megadårlig betjening! Meget sur gut ved kassen. Han er bare ligeglad med alle. Der er intet godt ved dette sted og burde lukkes eller skifte ejer.

Efter hende, der før ekspederede, blev erstattet af en mand, er serviceniveauet faldet temmelig meget. Husk altid at tjekke datomærkning på det emballerede slik.

Lucie Svensson har klaget til Ligebehandlingsnævnet og mener, at kioskmanden bør donere 10.000 til autismeforeningen som en form for bod.

Efter episoden var hun flere dage forvirret over den voldsomt råbende mand. Hun ønsker at stå frem med sagen for at folk kan forstå, at mennesker med autisme han have udfordringer, som man ikke kan se på dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Stil dine spørgsmål til integrationsministeren: Direkte læsermøde med Mattias Tesfaye på jv.dk

Annonce