Annonce
Kultur

Showets sjove samlingspunkt - Krogsgaard afløser Maibom ved Kulturshow 2020

Rasmus Krogsgaard træder nu i de blå sandalers sjove fodspor, eftersom han den 15. januar er konferencier ved Kulturshow 2020 i Esbjerg. Den opgave er utallige gange klaret af Leif Maibom, der blandt andet er kendt som Thorleif, hvis blå plasticsandaler nu er kommet på museum – på Sønderborg Slot. Pressefoto
Rasmus Krogsgaard afløser Leif Maibom som konferencier ved Kulturshow 2020 og har kureret sig selv for utrygheden ved det uventede.

Prisfest: Se lige denne mand i øjnene. Det skal nok gå alt sammen. Han bevarer overblikket.

Og det er der brug for, når tæppet går for Kulturshow 2020. Her skal skuespilleren Rasmus Krogsgaard kæde løjerne sammen, og den slags går ikke altid som planlagt:

- Min rolle er at være den, der udstråler ro og tager publikum i hånden. Og sker der et teknisk uheld, har jeg erfaringen til at køre en omvej.

På posten som konferencier afløser han Leif Maibom, som har skabt Sønderborg Sommer Revy og til dels har ladet sig pensionere fra scenen, men stadig påtager sig udvalgte opgaver. Faktisk bytter de to plads, idet Maibom skal være konferencier ved Danmarks Teaterforeningers seminar i Kolding i november – en tjans, som Krogsgaard tidligere har klaret.

- Jeg har kendt Leif, siden jeg var 17 år. Han var den første, der hev mig ind i en stor revy, og det er hans fortjeneste, at jeg tog springet.

Annonce

Kulturshow 2020

Uddelingen af JydskeVestkystens kulturpris 2020 er omdrejningspunktet i Kulturshow 2020, som kan opleves i Musikhuset Esbjerg onsdag den 15. januar. Her optræder blandt andre March Thierrys orkester, en russisk sandkunstner, trompetisten Per Nielsen og sangeren Lars Lilholt med Rasmus Krogsgaard som konferencier. Sidstnævnte ville egentlig være musiker, men det trak mere at få folk til at grine. Billetter til Kulturshow 2020 frigives til salg snarest.

Masser af respekt

Som showets samlende skikkelse har den 38-årige multikunstner, der blandt andet er kendt fra Nykøbing Falster Revyen, samme tilgang til opgaven som forgængeren:

- Man skal have respekt for dem, man præsenterer, og ikke betragte det som sit eget one man show.

Men tilskuerne bliver ikke snydt for Krogsgaards prisvindende talenter. Hvor Leif Maibom havde Thorleif i de blå badesandaler som fast figur, har Rasmus Krogsgaard suppe, steg- og is-musikeren Mehmet:

- Han har ligget i bagagerummet i fem år, men genopstod i sommer, fordi han skulle flytte ud på Lindholm.

Genkendelsens fællesskab

Om han kommer med i Kulturshow 2020 i Esbjerg, er endnu for tidligt at sige. Men musik og parodier vil Krogsgaard helt sikkert levere. Skattet er blandt andet hans udgave af en jeg kan ikke være i min krop-rasende Bertel Haarder:

- Genkendelsen er altid sjov. Det giver en fælles reference for publikum.

Som noget nyt vil Kulturshow 2020 byde på Rasmus Krogsgaard i "samspil" med det selvironiske operakompagni Figaros, og han har for nylig kureret sig selv for utrygheden ved det uventede. Som en del af Nykøbing Falster Revyen bad han hver aften publikum om 10 stikord, som han på stedet skrev en sang om:

- Det er det mest nervepirrende, jeg nogensinde har lavet.

Rasmus Krogsgaards forrygende udgave af " jeg kan ikke være i min krop"-rasende Bertel Haarder i Sønderborg Sommer Revy 2017. Arkivfoto: Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce