Annonce
Livsstil

Showkamp: Stjernerne i Bramming møder de andre Tykke Maver fra Esbjerg

Her er nogle af profilerne hos Tykke Maver, som dog ikke kommer i kamp mandag aften i Bramming. Det er øverst til venstre træner Jan Hansen (66 år) og til højre helten fra Wembley i 1983, Ole Kjær, og nederst til venstre Niels Erk Søndergård og til højre Torben Mikkelsen. Spillerne er fotograferet under onsdags-træningen for nylig. Fotocollage: Per Benny Paulsen
Opgøret afvikles mandag aften på træningsanlægget hos Bramming Boldklub og er for spillere over 60 år.

Bramming/Esbjerg: Corona-pandemien har i de sidste par år betydet et væld af aflyste arrangementer og også spændt ben for en del fodboldkampe. Det gælder blandt andre en spændende dyst mellem Stjerneholdet fra Bramming og Tykke Mavers Klub fra Esbjerg, men nu er det en kendsgerning, at den venskabelige og prestigefyldte dyst finder sted mandag den 20. september fra klokken 18 på træningsanlægget ved Bramming Stadion, hvorefter spillerne mødes i klubhuset til 3. halvleg over en øl, en bid brød og en hyggelig snak.

- Kampen afvikles over to gange 25 minutter, og på nær nogle enkelte undtagelser er alle deltagerne over 60 år, oplyser formanden for både Stjerneholdet og Bramming Boldklub, den 65-årige P.O. Mogensen.

Kampen skulle egentlig have været afviklet i 2020 på grund af Stjerneholdets 50 års jubilæum, men måtte udsættes på grund af situationen omkring corona.

Annonce

De to klubber har meget til fælles, og tæller begge en række spillere, som er gråsprængte og hygger sig med fodbold året rundt i al slags vejr på bestemte ugedage og med efterfølgende morgenmad i henholdsvis Brammings Boldklubs klubhus og hos EfB. Det er sket flere gange, at spillerne har været i aktion i snevejr eller regnen har pisket ind i ansigterne, men intet kan stoppe de ivrige fodboldspillere.

Dejlige traditioner

Stjerneholdet spiller hver torsdag i en times tid fra klokken 7.15 på en af lysbanerne i Bramming, mens Tykke Maver er i aktion hver onsdag morgen fra klokken 7-8 på den nye kunstgræsbane hos SEPE, som er blødere og dermed langt mere skånsom for de gamle ben end kunstgræsbanen på den tidligere cykelbane.

Desuden har de to klubber den tradition, at de også spiller bold 2. juledag, og at de begge holder en julefrokost. Tykke Maver holder en årlig sammenkomst med damer i begyndelsen af september og styrker også sammenholdet ved at mødes hvert femte år. Stjerneholdet holder en fest med påhæng den sidste fredag i februar, og når der er generalforsamling den sidste mandag i januar, består menuen altid af sild med hvide kartofler, smørsovs og persille efterfulgt af Gyldenspjæts livret: sprængt oksebryst med spidskål.

Annonce

Siden 1965

Stjerneholdet blev stiftet i 1969, mens Tykke Maver blev en realitet den 15. september 1965 på initiativ af EfB’s tidligere formand, nu afdøde Svend Elkjær Jepsen og den ligeledes afdøde og legendariske succestræner Rudi Strittich. Tykke Maver har således 56 år på bagen og blev faktisk startet som en løbeklub.

Deltagerne på både Stjerneholdet og Tykke Maver har spillere, som kommer fra alle samfundslag. Blandt profilerne hos Tykke Maver er helten fra Wembley, målmanden Ole Kjær, brødrene Kim og Henrik Nielsen, alderspræsidenten, den tidligere stadsingeniør Mogens Jørgensen på 82 år, den tidligere afdelingsdirektør i Jyske Bank, Torben Mikkelsen, Kurt Jacobsen, tidligere Kurts Supermarked på Bøndergårdsvej, Jørgen Gejl, og EfB’s tidligere administrerende direktør Søren Poulsen, som i øvrigt er præsident for Tykke Maver. Også Niels Erik Søndergaard, som nu er sportschef i AC Horsens, er med hos Tykke Maver.

Der er også mange kendte navne med hos Stjerneholdet. Det gælder for eksempel den tidligere 1. holdsspiller i Bramming Boldklub, Ejnar Platz, formanden, P. O. Mogensen, byrådsmedlem Karsten Degnbol, Brammings tidligere borgmester Karl Kristian Knutzen, tidligere brugsuddeler Martin Hansen, Steen Jensen fra Skjern Bank, og byrådsmedlem, tidligere vicepolitikommissær Henning Ravn og den tidligere 1. holds spiller i BB, Jørn Nielsen, som cykler i stedet for at spille fodbold.

Blandt dem, som trofast møder op hver torsdag morgen, er også den 85-årige Hans Aage Eg.

De to holdopstillinger

De to klubbers sandsynlige holdopstilling ser således ud:

Stjerneholdet:

Kurt Christiansen, Poul Møller, P.O. Mogensen, Steen Jensen, Erik Schmidt, Ejnar Platz, Peter Hansen, Henrik Blok, Robert Pedersen, Martin Hansen, Egon Sørensen, Ole Christensen, Svend Enemark og Karsten Degnbol.

Tykke Maver:

Jan Laursen, Kurt Jacobsen, Henrik Nielsen, Jørgen Gejl, Mogens Jørgensen, Kent Clausen, Carsten Bachs, John Jensen, Jørgen Veje, Søren Copsø og Jan Hansen (træner).

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Hvem overtager min del af arven, hvis jeg dør først?

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Stor skepsis kom frem på borgermøde om møller ved kommunegrænsen

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Haderslev

Happy Halloween med gys og gåsehud på Slesvigske Vognsamling

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Annonce