Annonce
Tarm

Kommunens nye shuttlebus kører udenom Tarm: - Hvordan kan man overse 4000 mennesker?

Sommerens shuttlebus overser Tarm til fordel for cykelturister, der vil på tur i Skjern Enge. Foto: Pressefoto
Når den nye shuttlebus i dag kører afsted, bliver det uden stop i Tarm. Kommunens beslutning skaber stor frustration for Tarm-boere, men kommunen vil ikke ændre ruten før næste år.

Tarm: Hvordan kan man overse 4000 mennesker?

Sådan spørger Tarm-tilflytter Frank Grønhøj, der undrer sig over ruteplanlægningen for den nye shuttlebus, der henover sommeren skal køre turister og lokale rundt om Ringkøbing Fjord.

Når bussen kører fra Skjern Rutebilstation, ville det måske virke naturligt at tage vejen forbi Tarm, men sådan bliver det ikke. I stedet kører den til stoppestedet omkring Skjern Enge ved Lønborg og kører dermed forbi de knap 4000 indbyggere, der bor i kommunens fjerdestørste by.

Annonce

- Jeg kan godt forstå, at turister ikke vil komme og bruge tre-fire timer i Tarm, men vi har jo også både campingplads og hotel her i Tarm, og jeg tænker, at mange af byens indbyggere også gerne vil rundt til kommunens forskellige oplevelser, eller til Hvide Sande og have en fisk og et glas vin, siger Frank Grønhøj, der har boet i Tarm i seks år.

Giver ingen mening

Også hos Tarm Udviklingsforum er man overraskede over, at Tarm ikke er med på den nye shuttlebus-rute.

- Det må være en fejl, at Tarm ikke er med som stoppested. Det må være en forglemmelse. Jeg kan ikke se, hvordan det kan være andet, sagde formand for Tarm Udviklingsforum, Steen Rosby, da han for første gang hørte om den planlagte rute.

Det er dog ikke en forglemmelse, fortæller Ane Frost Hedegaard, turismeudviklingskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune, der har udviklet busplanerne sammen med busselskabet Vikingbus og Destination Vesterhavet.

- Vi kan ikke stoppe alle steder rundt i kommunen. Det er i forvejen en meget lang rute, der allerede tager 3,5 time. Men hvis vi oplever, at der er en stor efterspørgsel i Tarm, så vil vi tage det med i planlægningen af næste års rute, siger Ane Frost Hedegaard.

Den bevidste beslutning om at udelukke Tarm fra ruten, er Steen Rosby meget uforstående overfor.

- Det forstår jeg overhovedet ikke. Vi har en pænt stor campingplads og også et hotel. Bussen må jo alligevel komme ret tæt forbi, når den skal til Lønborg. Det handler måske om maks en ekstra kilometer, den skal køre for at samle folk op i Tarm. Det kan umuligt være det, der vælter det hele, siger han.

Annonce

Kommer til Tarm Marked

Det er dog planlagt, at bussen skal køre til Tarm på onsdage, men med forbehold for, at der er onsdagsmarked. Markedet har længe været lukket ned på grund corona, men ifølge Steen Rosby har man netop fået godkendelse fra politiet til at åbne igen den 4. august.

På dage, hvor der ikke er marked, foreslår Ane Frost Hedegaard, at Tarms indbyggere kan tage toget til Skjern eller hoppe på cyklen til stoppestedet ved Skjern Enge for at komme med shuttlebussen.


Det må være en fejl, at Tarm ikke er med som stoppested. Det må være en forglemmelse. Jeg kan ikke se, hvordan det kan være andet.

Steen Rosby, formand for Tarm Udviklingsforum


Det ødelægger dog hele meningen med en shuttlebus, mener formanden for Tarm Udviklingsforum.

- Man kan jo altid tage toget. Man kan også køre eller cykle, men shuttlebussen skulle jo gøre det lettere at komme rundt, og det bliver det jo ikke, hvis man først skal finde andre transportmidler for at komme til et stoppested, siger han.

Annonce

Måske ændres det næste år

Hos kommunen understreger de, at shuttlebussen er et pilotprojekt, som de vil evaluere på henover sommeren. Hvis det viser sig, at der er mange, der gerne vil med bussen fra Tarm, så vil de overveje, om Tarm skal have et stoppested med på ruten i sommeren 2022.

Annonce
Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Sønderjylland

Glem alt om skuespiller-glamour: - Vi lever fra lønseddel til lønseddel

Annonce