Annonce
Billund

Shuttlebussen er igen klar til at køre lokale og turister rundt mellem hoteller, butikker og attraktioner

Shuttlebussen har i mange år kørt både lokale og turister rundt i Billund i sommermånederne. Bussen var i 2019 en større succes end nogensinde, og denne sommer vender den retur. Arkivfoto
Efter to års coronafravær vender den populære shuttlebus denne sommer tilbage til Billund. I hele juli og august vil den - gratis - fragte folk rundt mellem bymidten, hotellerne, lufthavnen og turistattraktionerne.

Billund: Efter to års fravær vender Billunds velkendte shuttlebus denne sommer tilbage for at køre både turister og lokale rundt i byen.

Bussen kører i hele juli og hele august, hvor det ganske gratis vil være muligt at blive kørt rundt mellem Billunds bymidte, hoteller, turistattraktioner samt lufthavnen.

Det er Billund Handelsforening, der i et samarbejde med byens hoteller og attraktioner står bag initiativet med shuttlebussen, og her er man glad for, at muligheden for at tilbyde gratis buskørsel rundt i Billund er mulig igen i år.

Annonce

- Det er en super god service for vores turister, og den bliver brugt rigtigt meget, for hotellerne er gode til at fortælle deres boende gæster om, at den er der. Den er også meget kendt rundt omkring i lokalområdet, for jeg oplever, at folk ringer eller skriver og spørger, hvornår shuttlebussen begynder at køre, siger Torben Klovborg, som er formand for Billund Handelsforening.

Kører hver time

Shuttlebussen begynder sin tur ved lufthavnen, og derefter kører den rundt til de væsentlige punkter i byen. Det er altså muligt at bruge den, uanset om man er lokal eller turist.

- Folk bruger den ikke nødvendigvis kun for at komme til midtbyen eller til attraktionerne. Der er også mange, som bruger den som transport fra lufthavnen til hotellet, så den bliver brugt i flere forskellige henseender, siger Torben Klovborg og tilføjer, at køreplanen er lavet, så den er nem for alle at huske.

Shuttlebussen

  • Shuttlebussen har siden 2010 kørt i sommerperioden, hvor den har fragtet både lokale og turister rundt i Billund. Bussen holdt dog stille i coronaårene 2020 og 2021, men er nu klar til at køre igen.
  • Det er Billund Handelsforening, der er ansvarlig for shuttlebussen, som udover handelsforeningen er finansieret af byens hoteller og turistattraktioner.
  • Det er gratis at køre med shuttlebussen, som i år vil køre mellem klokken 9 og 18 i hele juli og august.
  • I 2019 kørte omkring 36.000 mennesker i løbet af sommeren med shuttlebussen.

- Den kører i timedrift, så alle hotellerne ved, at på et bestemt minuttal holder bussen ude foran. Det er nemt at håndtere, og der bliver sat stoppesteder op med skilte, som viser, hvornår den kører, siger formanden, som tror på, at det kan lade sig gøre at overholde tidsplanen med en tur hver time, selvom det ikke giver plads til mange svinkeærinder undervejs.

- Der kan være enkelte dage i højsæsonen, hvor den fysisk ikke kan nå det, fordi der er så mange mennesker med, at der i princippet ikke er nok kapacitet i bussen. De dage kan man komme ud for, at timedriften smutter, men det er kun enkelte dage, det drejer sig om, siger Torben Klovborg.

Shuttlebussen vil i juli og august køre hver dag mellem klokken 9 og 18.

Det er en super god service for vores turister, og den bliver brugt rigtigt meget, for hotellerne er gode til at fortælle deres boende gæster om, at den er der.

Torben Klovborg, formand, Billund Handelsforening
Annonce
Erhverv For abonnenter

Joys drøm er endelig gået i opfyldelse: Nu serverer hun thailandsk mad i kommunes hovedbyer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Annonce