Annonce
Aabenraa

Sidste chance for at få borgerne i tale

På Mutter Stallbohms Plads havde både Socialdemokratiet og Enhedslisten slået lejr for at få vælgerne i tale. Foto: Jan Sternkopf

Flere partier var på gaden i Aabenraa for at få vælgerne i tale. I Felsted fik borgerne besøg af kommunalpolitiker.

Aabenraa: Det er ved at være sidste udkald for politikerne, hvis de vil have ubeslutsomme vælgere i tale inden kommunalvalget på tirsdag. I Aabenraa kunne borgerne opleve de fleste partiers repræsentanter i gågaden, hvor der blev uddelt valg-materiale, flyers, balloner eller papirmøller.

Hos Socialdemokratiet blev der tilmed åbnet for juleposen, idet politikerne serverede æbleskiver på Mutter Stallbohms Plads. I øvrigt lige ved siden af Enhedslisten, der også havde slået lejr i gågaden.

- For det første er det en tradition, at vi sidste lørdag før valget går på gaden for at mødes med vælgerne. For det andet, så er det hyggeligt. Koldt - men hyggeligt, Borgerne er virkelig indstillet på at snakke politik med os, lød det fra Povl Kylling Petersen.

Han havde svært ved at afgøre, om lørdagens aktion reelt flytter stemmer.

- Intet er afgjort. Men vi arbejder til det sidste. Blandt andet fordi mange vælgere stadig ikke har besluttet sig for, hvor de sætter krydset.

Annonce
Der føres valgkamp helt frem til tirsdag, lød det fra Venstre's byrådsmedlem Philip Tietje - hér med Hans Peter Thomsen. Intet er givet - og hver en stemme kan blive afgørende. Foto: Jan Sternkopf

Sidste mulighed

Hos "naboerne" var Enhedslistens Gert Nordklitgaard også indstillet på at gøre en indsats.

- Det er den sidste store mulighed for at påvirke vælgerne inden valget. Men jeg tror, at folk er mere eller mindre afklaret.

Lidt længere nede ad gågaden fik Venstres kandidater med bl. a. Philip Tietje en god snak med de mange forbipasserende.

- Valgkampen fortsætter helt frem til tirsdag. Vi tager intet for givet. Vi ved godt, at hver stemme kan være afgørende. Det gør de andre også - så der vil være konkurrence om stemmerne lige til det sidste.

De Konservatives Jan Riber Jakobsen havde valgt en anden tilgang: han stemte dørklokker i Felsted for at tale med borgerne.

- I fredags gik jeg elleve kilometer i Kruså og Kollund, lørdag kommer jeg vel op på ti kilometer hér i Felsted.

Han har ført en intensiv valgkamp de seneste fire uger.

- Det er et projekt, der først kulminerer kl. 19.59 på tirsdag.

Det er ikke tilfældigt, at han opsøger de mindre landsbyer.

- Det er vigtigt at få landdisktrikterne med.

Fodarbejdet skal nok bære frugt, mener han.

- Jeg er overbevist om, at vi får to mandater i byrådet

De Konservatives Jan Riber Jakobsen fik masser af kilometer i benene. Både fredag og lørdag stemte han dørklokker i de mindre landsbyer. Hér får han en snak med Even Christensen i Felsted. Foto: Jan Sternkopf
På Mutter Stallbohms Plads havde både Socialdemokratiet og Enhedslisten slået lejr for at få vælgerne i tale. Politikerne fra de forskellige partier kom også på besøg hos hinanden - Povl Kylling Petersen skulle lige hilse på Enhedslistens Gert Nordklitgaard. Foto: Jan Sternkopf
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce