Annonce
Sønderborg

Sidste del af Augustenborg Slot ventes snart solgt

De hvide bygninger nordvest for selve slottet i Augustenborg har været til salg i årevis. Men nu sker der snart noget, lover Freja. Arkivfoto: Claus Thorsted
To forskellige købere har vist interesse for de hvide bygninger og Palævej 7 og 9A. Freja Ejendomme forventer, at de har underskrevet købsaftaler i løbet af august.
Annonce

Augustenborg: Sidst i august vil statens selskab Freja Ejendomme have solgt de sidste bygninger tilhørende Augustenborg Slot. Det er i hvert fald, hvad salgschef Per Kondrup forventer.

Det drejer sig om Palævej 1 samt Palævej 7 og 9A, der sælges samlet.

- Vi har gennem længere tid forhandlet med købere til bygninger, men de sidste detaljer mangler lige at falde på plads, fortæller Per Kondrup.

Augustenborg Slot blev sat til salg, da Region Syddanmark i 2015 flyttede alle patienter fra det psykiatriske hospital til Aabenraa. Siden har de hvide bygninger på Palævej 1, som før husede sengeafdelinger for indlagte voksne, stået tomt.


Sidst i august forventer jeg, at salget er faldet på plads.

Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme


Det samme har Palævej 7 og 9A fra 1932, som hovedsageligt blev brugt til kantine, kontorer og mødelokaler.

Det er to forskellige købere, der ifølge Per Kondrup nu ønsker at overtage bygningerne. Til hvilket formål ønsker han ikke at oplyse, før Frejas bestyrelse har godkendt de sidste detaljer, og kontrakterne er underskrevet.

Annonce

Varme skal adskilles

Når handlerne ikke allerede er faldet på plads, skyldes det, at både Palævej 1 og de to andre bygninger er koblet på samme varmecentral. Det skal adskilles, hvis bygningerne skal have hver sin ejer.

Fra 1932 og 1983

Palævej 7 og 9A består af 5.723 kvadratmeter vurderet til 5,2 mio. og sat til salg for 5,9 mio. kr. Bygningerne er opført i 1932.

Palævej 1, også kaldet Den Hvide By, består af 8.000 kvadratmeter klyngebebyggelse i ét plan. De sammenhængende husene er opført i 1983. Vurderet til 12,5 mio. og sat til salg for 9,9 mio. kr.

Begge ligger nordvest for slottes hovedbygning.

Siden Freja Ejendomme overtog Augustenborg Slot fra Region Syddanmark, er det lykkedes at få solgt hovedbygningen til NaturErhvervsstyrelsen, som i 2016 oprettede en afdeling i hertugslægtens bolig.

Det hvide palæ, som hertugen lod bygge til sin datter Louise i 1788, er købt af Sønderborg Kommune og indrettet til galleri. Det samme gælder det røde palæ, som den aldrende prins Æmil August lod bygge til sig selv omkring 1765.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce