Annonce
Kolding

Sidste gang blev Kaj Werners førtidspension trukket tilbage efter få timer: Nu skulle den være god nok

Kaj Werner Olsen var i august 2014 udsat for en meget alvorlig arbejdsulykke. Efter fem år i systemet oplyser hans fagforening 3F, at han nu endelig har fået førtidspension. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
For fem år siden kom Kaj Werner Olsen fra Kolding alvorligt til skade på sit job. I sommer fik han et brev, hvor Kolding Kommune ved en fejl kom til at skrive, at han havde fået tildelt førtidspension. Denne gang skulle den være god nok.

Kolding: For fem år siden var Kaj Werner Olsen fra Kolding udsat for en alvorlig arbejdsulykke. Han er uddannet tømrer og kom til skade, da han fik et stillads ned over sig. Inden ulykken knoklede han gerne på i 40-50 timer om ugen.

Efter lang tid i systemet fik han i sommer et brev fra Kolding Kommune med besked om, at han var tilkendt førtidspension, men få timer efter blev han ringet op med beskeden om, at der var sket en fejl, som kommunen undskyldte. Han var alligevel ikke tildelt pension.

Dengang sagde han til JydskeVestkysten, at han var dybt rystet, og at han følte sig udstillet som en nasser, der ikke gad at lave noget.

Nu skulle den så være god nok. 3F, der er hans fagforening, oplyser, at Kaj Werner Olsen endelig har fået sin førtidspension.

Det var noget jura

I tiden efter sommerens afslag og frem til nu er hans sag igen behandlet i kommunens rehabiliteringsteam. Udvalget valgte at følge pensionsteamets afgørelse om, at der skulle en virksomhedspraktik og en funktionsafklaring i hjemmet til, før man kunne afgøre, om Kaj Werner Olsen var berettiget til førtidspension.

- Jeg forstod på mødet, at det var en formalitet. Det var noget jura, fik jeg forklaret. Teamet kunne ikke tilkende mig førtidspension, når jeg havde gået så længe uden at være prøvet i noget, fortæller Kaj Werner til 3F's nyhedsbrev.

Det betød, at Kaj Werner skulle i virksomhedspraktik for at afprøve arbejdsevnen. Den blev vurderet til at være omkring en time om ugen.

Han skulle også have lavet en såkaldt AMPS-test, hvor en ergoterapeut beskriver, hvordan han klarer sig i derhjemme.

- De var rigtig flinke i praktikken. De kunne jo godt se, at det var svært og at jeg havde ondt. Besøget af ergoterapeuten var også ok. Jeg skulle smøre to stykker toastbrød og så tage tøj af og på. Da jeg så rapporten, tænkte jeg: Kan man få så meget ud af det? har han forklaret til 3F's nyhedsbrev.

Kaj Werner ville gerne være sluppet for de seneste tre måneder, men han har aldrig oplevet, at det hele er kørt så let og ubesværet på jobcentret.

Annonce
Kolding For abonnenter

Landsholdsmålmand ved godt, at hun nu er et forbillede for drenge og piger: Men jeg jo stadig bare den samme Lene Christensen fra Marstrup i Sønderjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Kolding

Flere dropper corona-køen og køber hjemmetest: - De er røget op som nummer et bedst sælgende vare i hele kæden

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce