Annonce
Aabenraa

Sidste kapitel: Historisk villa bliver sat til salg

Dennis Pollow bad om lov til at rive Bjerggade 1 ned, fordi han var løbet sur i renoveringen af den over 100 år gamle villa. Nu sættes ejendommen til salg, og så vil det vise sig, om andre tør overtage det omfattende projekt. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Byrådet frigav onsdag én million kroner, så kommunen kan få de sidste ting omkring den tvungne overtagelse af Bjerggade 1 på plads. Herefter bliver ejendommen hurtigst muligt sat til salg.

Annonce

Aabenraa: Forliget blev indgået allerede før sommerferien. Det er dog først nu, sagen om Aabenraa Kommunes tvungne overtagelse af den bevaringsværdige ejendom Bjerggade 1 nærmer sig den endelige afslutning. Kommunen blev af Overtaksationskommissionen dømt til at overtage skibsreder Clausens historiske Villa Frida fra 1904, fordi man nægtede ejeren Dennis Pollow lov til at rive den ned.

På onsdagens byrådsmøde nikkede politikerne ja til at give en anlægsbevilling på én million kroner, så købet nu kan falde på plads, og ejendommen kan blive sat til salg.

JydskeVestkysten har bedt om en samlet opgørelse af, hvad sagen, der begyndte helt tilbage i august 2012, har kostet kommunen. Chefjurist Claus Hansen oplyser, at det beløber sig til 1.267.448 kroner.

Sagen kort

Dennis Pollow søgte i juli 2012 kommunen om at få lov til at rive Bjerggade 1 ned. Han fik afslag med den begrundelse, at skibsredervillaen fra 1904 er bevaringsværdig.Det startede den langvarige sag om kommunens pligt til så at overtage den - og i givet fald til hvilken pris. Overtaksationskommissionen gav Pollow medhold i, at kommunen skulle overtage. Til gengæld fik kommunen ret i, at ejeren ikke skal have mere end grundværdien plus et tillæg for, hvad det blev vurderet, at løsdele og materialer ville kunne indbringe ved en nedrivning. I alt 650.000 kroner.

Annonce

Advokat var inde over

De 941.000 kroner er sammensat af de 650.000 kroner, som Overtaksationskommissionen i december sidste år bestemte, at Aabenraa Kommune skulle betale i erstatning, plus de udgifter, Dennis Pollow har haft til ejendommen i den periode på godt to år, hvor sagen har kørt i taksationssystemet.

Resten - 326.443 kroner - er sagsomkostninger og udgifter til ekstern advokatbistand, da kommunen valgte at hente en ekspert i taksationssager, Aarhus-advokaten Jens Flensborg, ind til at føre sagen.

Forskellen mellem den million, byrådet onsdag frigav, og det samlede beløb forklarer Stig Werner Isaksen, direktør for kultur, miljø og erhverv, med, at nogle af udgifterne er blevet afholdt løbende i den knap fem år lange sag.

Annonce

Klar til fremvisning

Allerede i juli sagde formanden for vækst- og udviklingsudvalget, Philip Tietje (V), at kommunen ikke har planer om at beholde villaen. Når den endelige handel er gået igennem, skal den skal derfor sættes til salg.

Hvornår det sker, tør Stig Werner Isaksen ikke spå om, ligesom han endnu ikke kan sige, hvad kommunens bud på en pris bliver.

- Det kommer til at ske hurtigst muligt. Men i princippet er den jo til salg allerede. Så skulle der henvende sig nogen, står vi klar til en fremvisning, siger direktøren.

På byrådsmødet var der ingen kommentarer til sagen, men borgmester Thomas Andresen (V) var klar til at sælge med det samme:

- Er der nogen, der kommer med et friskt bud? spurgte han, inden han gik over til næste punkt på dagsordenen.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce