Annonce
Sport

Sidste nat med kliken i Tønder

TM Tønders træner, Claus Lyngsøe, giver her instrukser i en tidligere kamp. I forgrunden ses Jimmi Elmgaard. De to tager sidste tørn med Tønder mandag. Arkivfoto.

Mandag spiller TM Tønder sæsonens sidste kamp, når Mors-Thy kommer forbi i pokalturneringen. Opgøret er samtidig sidste Tønderoptræden for både Jimmi Elmgaard, Nikolaj Enderleit og træner Claus Lyngsøe.

Annonce

Når pokalkampen mellem TM Tønder og Mors-Thy mandag aften fløjtes i gang, vil det være sidste omgang.

På flere måder.

Det er sidste kamp i sæsonen. Tønder sikrede sig for en god uge siden endnu en sæson i håndboldligaen, og pokalopgøret mod Mors-Thy er det sidste hængeparti inden en velfortjent sommerferie.

Men det er også sidste gang, man kan opleve Claus Lyngsøe styre Tønder-holdet fra sidelinjen. Træneren har for længst bekendt, at denne sæson bliver hans sidste i spidsen for Tønder. Claus Lyngsøe har været træner for Tønder gennem tre sæsoner. Han var manden, der førte klubben op i ligaen for første gang nogensinde i 2016, og forleden sikrede han så, at han også afleverer Tønder som ligahold.

En anden, der repræsenterer Tønder for sidste gang mandag, er Nikolaj Enderleit. Den 19-årige back har fra næste sæson kontrakt hos Ribe-Esbjerg.

TM Tønder - Mors-Thy

6. runde i pokalturneringen.

Spilles mandag d. 1.5. klokken 19.00 i Tønder Sport og Fritidscenter.

Annonce

Vemodigt farvel

Sidste kamp i Tønder-trøjen er det også for Jimmi Elmgaard. Den 28-årige klubmand har været i Tønder i seks år, men mandag er det slut. Stregspilleren trapper ned på håndboldkarrieren.

- Det er vemodigt. Men vi vil gøre, hvad vi kan for at slutte ordentligt af og give Claus Lyngsøe en god afskedsgave, siger Jimmi Elmgaard.

Han indrømmer, at en pokalkamp her sidst på sæsonen ikke er det, der trækker allermest, når man allerede har sikret sig overlevelse i ligaen. Kampene mod Skive i playoff-runden har nemlig sat sig spor.

- Kampen stod da ikke øverst på ønskelisten. Det tog hårdt på os med Skive-kampene. Halvdelen af holdet har nærmest ondt et eller andet sted. Men jeg vil sætte stor pris på, hvis jeg kunne være med til at sende Tønder videre i pokalturneringen i min sidste kamp, siger Jimmi Elmgaard, der samtidig takker både fans og sponsorer for opbakningen i årene i klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce