Annonce
Sport

Sidste nat med kliken i Tønder

TM Tønders træner, Claus Lyngsøe, giver her instrukser i en tidligere kamp. I forgrunden ses Jimmi Elmgaard. De to tager sidste tørn med Tønder mandag. Arkivfoto.

Mandag spiller TM Tønder sæsonens sidste kamp, når Mors-Thy kommer forbi i pokalturneringen. Opgøret er samtidig sidste Tønderoptræden for både Jimmi Elmgaard, Nikolaj Enderleit og træner Claus Lyngsøe.

Når pokalkampen mellem TM Tønder og Mors-Thy mandag aften fløjtes i gang, vil det være sidste omgang.

På flere måder.

Det er sidste kamp i sæsonen. Tønder sikrede sig for en god uge siden endnu en sæson i håndboldligaen, og pokalopgøret mod Mors-Thy er det sidste hængeparti inden en velfortjent sommerferie.

Men det er også sidste gang, man kan opleve Claus Lyngsøe styre Tønder-holdet fra sidelinjen. Træneren har for længst bekendt, at denne sæson bliver hans sidste i spidsen for Tønder. Claus Lyngsøe har været træner for Tønder gennem tre sæsoner. Han var manden, der førte klubben op i ligaen for første gang nogensinde i 2016, og forleden sikrede han så, at han også afleverer Tønder som ligahold.

En anden, der repræsenterer Tønder for sidste gang mandag, er Nikolaj Enderleit. Den 19-årige back har fra næste sæson kontrakt hos Ribe-Esbjerg.

Annonce

TM Tønder - Mors-Thy

6. runde i pokalturneringen.

Spilles mandag d. 1.5. klokken 19.00 i Tønder Sport og Fritidscenter.

Vemodigt farvel

Sidste kamp i Tønder-trøjen er det også for Jimmi Elmgaard. Den 28-årige klubmand har været i Tønder i seks år, men mandag er det slut. Stregspilleren trapper ned på håndboldkarrieren.

- Det er vemodigt. Men vi vil gøre, hvad vi kan for at slutte ordentligt af og give Claus Lyngsøe en god afskedsgave, siger Jimmi Elmgaard.

Han indrømmer, at en pokalkamp her sidst på sæsonen ikke er det, der trækker allermest, når man allerede har sikret sig overlevelse i ligaen. Kampene mod Skive i playoff-runden har nemlig sat sig spor.

- Kampen stod da ikke øverst på ønskelisten. Det tog hårdt på os med Skive-kampene. Halvdelen af holdet har nærmest ondt et eller andet sted. Men jeg vil sætte stor pris på, hvis jeg kunne være med til at sende Tønder videre i pokalturneringen i min sidste kamp, siger Jimmi Elmgaard, der samtidig takker både fans og sponsorer for opbakningen i årene i klubben.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce