Annonce
Sport

Sidste nyt: Status på Nicki P.'s skade

Nicki Pedersen er virkelig kommet ud af starthullerne i den nye sæson, så et brud i hånden kommer i den grad på tværs. Foto: Scanpix/Sportexpress

Speedwayveteranen har brækket en håndrodsknogle efter et voldsomt styrt i den polske liga. Dermed er han i kapløb med tiden for at blive klar til sæsonens første løb i grandprix-serien.

40-årige Nicki Pedersen slog også hovedet og nakken, da han kolliderede med polske Bartosz Zmarzlik, men her slap han med skrækken.

- Vi kom hjem fra Polen meget tidligt mandag, og vi har nu haft dygtige danske læger til at se på røntgenbillederne fra Polen, og de siger heldigvis, at der ikke er sket noget med mit hoved og nakken. Det er en stor lettelse, fortæller Nicki Pedersen.

Og det var netop en alvorlig nakkeskade, som sidste år var meget tæt på at sætte en stopper for hans imponerende speedwaykarriere, der blandt meget andet har budt på tre individuelle verdensmesterskaber.

Men styrtet kostede brækket knogle i hånden, og lige nu er Nicki Pedersen noget forpint.

- Jeg har rigtig ondt og er øm over det hele. Mine fingre er hævede, og jeg kan slet ikke lukke hånden. Så det er rigtig træls, konstaterer Nicki Pedersen, der ellers virkelig har haft gang i maskineriet indtil videre i den nye sæson, hvor han har scoret rigtig mange point i den stærke polske liga.

Lige nu aner Nicki Pedersen ikke noget præcist om, hvornår han igen er i stand til at køre speedway.

- Det bliver i hvert fald ikke en af de nærmeste dage, og det bliver nok heller ikke indenfor en uge. Det hele er noget usikkert, erkender han.

Dermed er Nicki Pedersen for alvor i kapløb med tiden for at blive klar til årets første løb i grandprix-serien, der køres lørdag den 12. maj i Warszawa i Polen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce