Annonce
Tønder

Sidste test sluttede med tre scoringer

FC Sydvest-træner Carsten Jørgensen noterede sig fremgang i det offensive spil, men stadig for mange fejl i forsvaret i den sidste testkamp forud for sæsonpremieren på lørdag hjemme mod VSK Århus. Foto: Poul F.Skøtt

FC Sydvest viste fremgang i det offensive spil, men lavede fejl i de bageste rækker i den sidste testkamp forud for divisionspremieren på lørdag. Træner Carsten Jørgensen er fortrøstningsfuld.

LØGUMKLOSTER: - Det skal være skidt, før det bliver godt.

FC Sydvests fodboldspillere tog hul på den afsluttende forberedelse forud for sæsonpremieren med et testkamp-nederlag på 0-2 mod VSK Århus. Siden blev det 1-1 mod Kolding B, og en uge med tre kampe på programmet sluttede i weekenden med en sejr på 3-2 (2-1) over Danmarksserieholdet fra Varde.

- Samlet set begynder det at ligne noget. Der var især fremgang at spore i det offensive spil. Men i de bageste rækker laver vi stadig for mange fejl. Det vil formentlig koste dyrt mod divisionshold, vurderer Sydvest-cheftræner Carsten Jørgensen.

Annonce

Samlet set begynder det at ligne noget. Der var især fremgang at spore i det offensive spil.

Carsten Jørgensen, cheftræner, FC Sydvest

Sikker føring

Kampen mod Varde blev spillet i Løgumkloster, hvor FC Sydvest bragte sig i front med 2-0 og havde et godt greb om kampen. Gæsterne udnyttede en fejl i de bageste række til at få reduceret inden pausen. I anden halvleg blev det 3-1, inden Varde igen med baggrund i en forsvarssvipser fik reduceret.

Anders Thomsen scorede to gange for FC Sydvest, mens Kasper Sørensen blev noteret for en scoring.

Lørdag er der sæsonpremiere i 2. division hjemme i Bankparken i Tønder mod VSK Århus. Inden da venter dog endnu fire gange træning på Sydvest-spillerne, der mødes både mandag, tirsdag, tordag og fredag.

Er du ikke bange for, at dine drenge er trætte på lørdag?

- Nej, lyder svaret fra Carsten Jørgensen.

- Det handler om den rette dosering, så de er rigtig sultne, når det går løs, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Annonce