Annonce
Billund

Sidste tilmeldingsfrist er lige om hjørnet: Fodbolden flytter indenfor

Både store og små kan deltage i DBU's indendørs-turneringer, hvor hold fra og med U6-aldersgruppen kan tilmelde sig. Foto: PR-foto

Billund: Lige nu er vejret stadig til udendørs fodbold, men om et par måneder forholder det sig anderledes. Her er der tradition for at flytte fodboldspillet inden for vinteren over, og hvis man ønsker at deltage i dette års DBU-indendørsturnering, er sidste tilmeldingsfrist 20. september.

I år er der turneringer i såvel futsal som almindelig indendørs fodbold. Futsal adskiller sig blandt andet fra almindelig indendørs fodbold ved at have fem spillere på banen i stedet for fire eller tre, og desuden foregår spillet uden bander.

Hvis nogle hold måtte ønske at spille vinterturnering på kunstgræsbane, kan hold i aldersgruppen mellem U13 og U18 (piger) og U19 (drenge) tilmelde sig en sådan inden 20. oktober.

Formand Kenneth Nielsen fra DBU's vintergruppe håber på stor opbakning.

- Især håber vi på flere hold til det populære spil futsal, og at tilbuddet til vinterturneringen for ungdomshold bliver taget godt imod, siger han i en pressemeddelelse fra DBU Jylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce