Annonce
Vejen

Sidste trut i denne jul

De enfoldige Lurblæsere udi Brørup truttede sidste weekend julen ind på Museet på Sønderskov, og igen her i weekenden er der musikalske indslag på programmet. Privatfoto

BRØRUP: Omkring 1.000 julefans gæstede sidste weekend det store juletamtam på Museet på Sønderskov, og denne weekend er sidste chance i år for at opleve det julepyntede slot med alle de levende værksteder og boder.

Der er åbent både lørdag og søndag, og så skal man bare møde op med åbent, barnligt sind og tage julen i besiddelse. Den bliver aldrig mere hyggeligt.

De matematisk orienterede kan eventuelt tælle alle Sønderskovs juletræer. Der er ganske enkelt utallige. Hvert af de mange rum og værelser på museet har mindst én pyntet gran og ofte både to og tre. Og så er der jo også alle juletræerne udenfor.

Alt i alt skal man vist have fat i både fingre og tæer for at holde styr på antallet.

Slotsnissen sidder parat med H.C. Andersens eventyr til de yngste gæster. Han fortæller oven i købet, at moderne børn med en iPhone på hver finger godt gider høre efter. Forfaldet er med andre ord ikke totalt. Der findes enkelte nicher, hvor de gamle dyder endnu ikke helt er gået fløjten.

Julen er værd at værne. Og det gør de ansatte og de frivillige på Sønderskov.

Det er værd at løbe efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce