Annonce
forside

Sidste udkald for valg til Din Forsyning

Carsten Sohl. Privatfoto

Læserbrev: I mine bestræbelser på at blive valgt som forbrugerrepræsentant i bestyrelsen for Din Forsyning, er jeg blevet endnu mere bevidst om, at det er nødvendigt med ændringer i Din Forsynings vedtægter og politikernes indflydelse.

F.eks. skal almindelige fjernvarmeforbrugeres synspunkter og stemmeret vægtes langt højere. Og de valgte forbrugerrepræsentanter skal bruges på demokratisk vis efterfølgende i bestyrelsesarbejdet - helt på lige fod med politikerne.

I Struer forsyning f.eks., hvor der også netop nu er valg til bestyrelsen, kan forbrugerne stemme med op til fire stemmer pr. husstand afhængig af hvor mange forsyningsarter, man abonnerer på. Blot et enkelt eksempel på et demokratisk fremskridt, det ville være for forbrugerne i Esbjerg og Varde.

En stemme på mig vil være en stemme på en kritisk - men også konstruktiv - "vagthund" overfor bl.a. politiske studehandler, som der i det sidste års tid er set mange eksempler på i Danmark i de politiske styrede forsyningsselskaber.

Og noget helt andet: Hvorfor skal der stadigvæk - her godt 30 år efter fjernvarmen kom til Varde - være så stor forskel på prisen mellem Esbjerg og Varde?

Det er vigtigt, at Varde bliver repræsenteret med en dedikeret forbrugerrepræsentant. Men det er ved at være sidste udkald for din stemme. Brug din demokratiske ret og stem på Din Forsynings hjemmeside, senest den 13. april, kl. 12.00.

Jeg lover ikke guld og grønne skove, men vil arbejde vedholdende for, at også Din Forsyning kommer til at give klare svar på fremtidens klimaudfordringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce