Annonce
forside

Sidste udkald for valg til Din Forsyning

Carsten Sohl. Privatfoto

Læserbrev: I mine bestræbelser på at blive valgt som forbrugerrepræsentant i bestyrelsen for Din Forsyning, er jeg blevet endnu mere bevidst om, at det er nødvendigt med ændringer i Din Forsynings vedtægter og politikernes indflydelse.

F.eks. skal almindelige fjernvarmeforbrugeres synspunkter og stemmeret vægtes langt højere. Og de valgte forbrugerrepræsentanter skal bruges på demokratisk vis efterfølgende i bestyrelsesarbejdet - helt på lige fod med politikerne.

I Struer forsyning f.eks., hvor der også netop nu er valg til bestyrelsen, kan forbrugerne stemme med op til fire stemmer pr. husstand afhængig af hvor mange forsyningsarter, man abonnerer på. Blot et enkelt eksempel på et demokratisk fremskridt, det ville være for forbrugerne i Esbjerg og Varde.

En stemme på mig vil være en stemme på en kritisk - men også konstruktiv - "vagthund" overfor bl.a. politiske studehandler, som der i det sidste års tid er set mange eksempler på i Danmark i de politiske styrede forsyningsselskaber.

Og noget helt andet: Hvorfor skal der stadigvæk - her godt 30 år efter fjernvarmen kom til Varde - være så stor forskel på prisen mellem Esbjerg og Varde?

Det er vigtigt, at Varde bliver repræsenteret med en dedikeret forbrugerrepræsentant. Men det er ved at være sidste udkald for din stemme. Brug din demokratiske ret og stem på Din Forsynings hjemmeside, senest den 13. april, kl. 12.00.

Jeg lover ikke guld og grønne skove, men vil arbejde vedholdende for, at også Din Forsyning kommer til at give klare svar på fremtidens klimaudfordringer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce