Annonce
Esbjerg

Siemens Gamesa flytter renovering af franske møller fra Bremerhaven til Esbjerg

Siemens Gamesa rykker aktiviteter med blandt servicering og renovering af naceller fra tyske Bremerhaven til Esbjerg Havn. Arkivfoto: REUTERS/Fabian Bimmer

Fransk datterselskab under fusionen mellem Siemens og Gamesa blev lidt til overs. Nu flyttes servicering af de franske offshore-møller fra tyske Bremerhaven til Esbjerg Havn.

Esbjerg: Siemens Gamesa, en af verdens største vindmølleproducenter, samler nu servicering og renovering af større komponenter i den såkaldte Adwen 5.0 MW-mølle på havnen i Esbjerg.

Adwen, der oprindeligt var et joint venture mellem Gamesa og franske Areva, blev i forbindelse med fusionen mellem Siemens Wind Power og Gamesa til overs på grund af tyskernes egen havvindmølle. Det blev ligeledes sidste år meldt ud, at Adwen-fabrikken i Bremerhaven lukkes ned frem mod 2020.

Imidlertid har Siemens Gamesa haft nogle udfordringer med Adwen-møllens hovedleje under høj vind i Nordsøen, og det er således besluttet, at disse problemer skal udbedres på Esbjerg Havn.

- Vi samler Bremerhaven og Esbjerg serviceopgaverne på et sted - i Esbjerg - og opnår god synergi ved det, oplyser Siemens Gamesa.

I alt har serviceafdelingen i Bremerhaven givet beskæftigelse til omkring 35 teknikere, men i første omgang kommer der ifølge Siemens Gamesa ikke til at ske nyansættelser i Esbjerg, når aktiviteten ventes indledt omkring uge 12.

Annonce

Det er en dejlig nyhed for mig, byen og havnen, at Siemens Gamesa samler disse aktiviteter i Esbjerg. Det understreger Esbjergs position som energimetropol og havnens meget centrale rolle som førende havn for udskibning af vindmøller.

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester, Esbjerg Kommune

Håbefuld borgmester

Aktuelt beskæftiger Siemens Gamesa omkring 160 mand ved operationen i Østhavnen. Det drejer sig blandt andet om samling af 7.0 MW naceller, som ankommer til havnen i tre dele bestående af en bagende, generator og nav. Aktiviteten på havnen består desuden af simulationstest af nacellen, klargøring af vingerne og tårne til udskibning.

Udviklingen med flytningen af aktiviteten fra Bremerhaven til Esbjerg kommer efter, at Siemens for halvandet år siden droslede ned på Esbjerg Havn og tilbageleverede lejede arealer på op mod 200.000 kvadratmeter.

Forklaringen var dengang blandt andet, at Siemens havde åbnet nye produktionsfaciliteter flere forskellige steder udenfor Danmark, herunder i Cuxhaven, men nu sendes der altså også aktivitet den anden vej.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der også sidder i Esbjerg Havns bestyrelse, glæder sig over den nye aktivitet i Østhavnen.

- Det er en dejlig nyhed for mig, byen og havnen, at Siemens Gamesa samler disse aktiviteter i Esbjerg. Det understreger Esbjergs position som energimetropol og havnens meget centrale rolle som førende havn for udskibning af vindmøller. Man kan også håbe, at det vil være med til at skabe endnu flere arbejdspladser på vores havn, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce