Annonce
Varde

SIF Ansager jagter tredje sejr i træk

Cheftræneren for SIF Ansager, Jens Ole Matthiesen, forventer en sejr i mandagens vigtige udekamp imod Team Esbjerg HK 2. Arkivfoto

SIF Ansagers håndboldkvinder i 2. division skal mandag forsøge at fortsætte den gode form fra sidste weekend mod Team Esbjerg HK 2, der indtager rækkens sidsteplads.

Ansager: Det var et stærkt SIF Ansager-hold, der sidste søndag indledte 2019 med en imponerende sejr på 29-23 over Silkeborg-Voel KFUM, et af topholdene i kvindernes 2. division. Den flotte præstation skal nu følges op imod Team Esbjerg HK 2, der også var holdets sidste modstandere i 2018. Her endte det med en 23-22 sejr til SIF Ansager.

Cheftræner Jens Ole Mathiesen forventer endnu en sejr, når de to hold igen tørner sammen mandag aften.

- Det er altid svært at forudsige, når vi møder Esbjerg, fordi det afhænger af, hvor mange ligaspillere de har med. Jeg forventer dog en sejr. Vi skal turde at styre spillet og tro på os selv ligesom imod Silkeborg, siger Jens Ole Mathiesen.

Team Esbjerg HK 2 ligger lige nu sidst, blot to point efter SIF Ansager, der med en sejr kan lægge yderligere afstand til bunden og få kontakt til holdene i midten af tabellen. Det er derfor også en kamp, der har stor betydning for resten af sæsonen.

- Vi vil gerne længere op i tabellen og få fat i midten. Så kampen imod Esbjerg er enormt vigtig, da vi med en sejr kan netop det, siger Jens Ole Mathiesen.

Annonce

Godt med lang ferie

SIF Ansager havde en lang julepause, som ifølge cheftræneren var god for holdet.

- Vi har fået mange spillere tilbage fra skade, så vores trup nu ser rigtig god ud. Inden jul spillede vi en træningskamp imod et norsk hold, hvor vi spillede en rigtig god kamp og vandt, hvilket var med til at give os troen på egne evner. Ud over det har vi haft nogle rigtig gode træningspas og fået godt styr på spillet, siger Jens Ole Matthiesen.

Kampen mod Team Esbjerg HK 2 spilles i Blue Water Dokken mandag klokken 20.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce