Annonce
forside

SIF Ansager kunne igen synge sejrssang

SIF Ansagers træner, Jens Ole Mathiesen, glædede sig over, at alle markspillere kom på scoringstavlen mod Tarm-Foersum. Arkivfoto: Christer Holte

Håndbold: 3. division damer: SIF Ansager-Tarm-Foersum: 28-17 (12-10)

SIF Ansager hentede to meget vigtige point, da topkampen i Skovlund7Ansager Hallen mod Tarm-Foersum blev vundet med de klare cifre 28-17.

- Vi presser dem rigtig godt i første halvleg, og i anden halvleg har de ikke kræfterne til at følge med os, sagde en glad SIF Ansagers træner, Jens Ole Mathiesen, efter topbraget.

Jens Ole Mathiesen glædede sig desuden over, at samtlige markspillere hos SIF Ansager kom på scoringstavlen. Topscorer hos hjemmeholdet blev Mathilde Strebøl med syv scoringer.

Næste kamp for SIF Ansager, der med sejren over Tarm-Foersum bevarede andenpladsen i puljen, er på torsdag klokken 19.10 på udebane mod Mejdal/Halgård.

- Det bliver en ny svær kamp, men vi vil gøre alt for at skrue bissen på og sikre os to nye vigtige point, slutter træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce