Annonce
forside

SIF Ansager kunne igen synge sejrssang

SIF Ansagers træner, Jens Ole Mathiesen, glædede sig over, at alle markspillere kom på scoringstavlen mod Tarm-Foersum. Arkivfoto: Christer Holte

Håndbold: 3. division damer: SIF Ansager-Tarm-Foersum: 28-17 (12-10)

SIF Ansager hentede to meget vigtige point, da topkampen i Skovlund7Ansager Hallen mod Tarm-Foersum blev vundet med de klare cifre 28-17.

- Vi presser dem rigtig godt i første halvleg, og i anden halvleg har de ikke kræfterne til at følge med os, sagde en glad SIF Ansagers træner, Jens Ole Mathiesen, efter topbraget.

Jens Ole Mathiesen glædede sig desuden over, at samtlige markspillere hos SIF Ansager kom på scoringstavlen. Topscorer hos hjemmeholdet blev Mathilde Strebøl med syv scoringer.

Næste kamp for SIF Ansager, der med sejren over Tarm-Foersum bevarede andenpladsen i puljen, er på torsdag klokken 19.10 på udebane mod Mejdal/Halgård.

- Det bliver en ny svær kamp, men vi vil gøre alt for at skrue bissen på og sikre os to nye vigtige point, slutter træneren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce