Annonce
forside

SIF Ansager overvintrer over nedrykningsstregen

SIF Ansager sluttede efteråret flot af med to sejre i tre kampe og ligger derfor over stregen, når sæsonen starter igen i januar. Arkivfoto: Christer Holte

Med to sejre i de sidste tre kampe i efterårssæsonen, er SIF Ansager kravlet væk fra bundplaceringen i 2. division.

Håndboldkvinderne fra SIF Ansager er halvvejs igennem sæsonen efter et svært efterår. Holdet går dog til vinterpause med en god fornemmelse. Det lykkedes nemlig at vinde to af de sidste tre kampe, hvilket gør, at SIF Ansager ikke ligger sidst, når sæsonen starter igen.

Holdets cheftræner, Jens Ole Matthiesen, ser tilbage på en halvsæson fyldt med udfordringer. - Vi fik en svær start med karantæner og skader til flere nøglespillere. Det var med til at starte en dårlig stime, hvor vi havde alle marginaler imod os og selvtilliden var i bund, siger Jens Ole Matthiesen. Nu har SIF Ansager formået at vende bøtten. Sejrene over TPI-Odense i forrige weekend og Team Esbjerg HK tirsdag aften har givet holdet point på kontoen og sendt dem opad i tabellen. Det er derfor også en glad cheftræner, der kan gå til vinterpause med ro i sindet. - Jeg er godt tilfreds med vores halvsæson, specielt efter den gode afslutning. Der er flere spillere klar efter skade, og jeg føler, at vi er på vej tilbage til vores topniveau. Vi har ikke langt op til midten nu, hvilket er et godt udgangspunkt, når sæsonen starter igen i januar, siger Jens Ole Matthiesen.

Annonce

Norsk modstander

Selvom rækken er gået på vinterpause, skal SIF Ansager i kamp igen lørdag klokken 17. Klubben har nemlig arrangeret en træningskamp i Skovlund Ansager Hallen imod Oppsal IF fra den norske 2. division, der er på træningslejr i Esbjerg.- Det er fedt at få lov til at spille imod et hold fra et andet land. Samtidig er det god kamptræning for os, da jeg regner med, at de er på samme niveau som os. Vi vil gerne have arrangeret to eller tre træningskampe mere, for at holde dampen oppe indtil efter jul, siger Jens Ole Matthiesen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Gratis: Hyggeaften hos Hr. P

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Sydjylland

Små handelsskoler risikerer at miste udkantstilskud: Nu står flere til at gå i minus

Annonce