Annonce
forside

SIF Ansager overvintrer over nedrykningsstregen

SIF Ansager sluttede efteråret flot af med to sejre i tre kampe og ligger derfor over stregen, når sæsonen starter igen i januar. Arkivfoto: Christer Holte

Med to sejre i de sidste tre kampe i efterårssæsonen, er SIF Ansager kravlet væk fra bundplaceringen i 2. division.

Håndboldkvinderne fra SIF Ansager er halvvejs igennem sæsonen efter et svært efterår. Holdet går dog til vinterpause med en god fornemmelse. Det lykkedes nemlig at vinde to af de sidste tre kampe, hvilket gør, at SIF Ansager ikke ligger sidst, når sæsonen starter igen.

Holdets cheftræner, Jens Ole Matthiesen, ser tilbage på en halvsæson fyldt med udfordringer. - Vi fik en svær start med karantæner og skader til flere nøglespillere. Det var med til at starte en dårlig stime, hvor vi havde alle marginaler imod os og selvtilliden var i bund, siger Jens Ole Matthiesen. Nu har SIF Ansager formået at vende bøtten. Sejrene over TPI-Odense i forrige weekend og Team Esbjerg HK tirsdag aften har givet holdet point på kontoen og sendt dem opad i tabellen. Det er derfor også en glad cheftræner, der kan gå til vinterpause med ro i sindet. - Jeg er godt tilfreds med vores halvsæson, specielt efter den gode afslutning. Der er flere spillere klar efter skade, og jeg føler, at vi er på vej tilbage til vores topniveau. Vi har ikke langt op til midten nu, hvilket er et godt udgangspunkt, når sæsonen starter igen i januar, siger Jens Ole Matthiesen.

Annonce

Norsk modstander

Selvom rækken er gået på vinterpause, skal SIF Ansager i kamp igen lørdag klokken 17. Klubben har nemlig arrangeret en træningskamp i Skovlund Ansager Hallen imod Oppsal IF fra den norske 2. division, der er på træningslejr i Esbjerg.- Det er fedt at få lov til at spille imod et hold fra et andet land. Samtidig er det god kamptræning for os, da jeg regner med, at de er på samme niveau som os. Vi vil gerne have arrangeret to eller tre træningskampe mere, for at holde dampen oppe indtil efter jul, siger Jens Ole Matthiesen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce