Annonce
forside

SIF Ansager sikrer sig godt udgangspunkt

Jens Ole Mathiesen var ikke helt tilfreds med spillet i kampen mod TØK, Klim, men glædede sig over, at det alligevel blev til sejr.

Håndbold. Oprykningsspil til 2. division, damer: TØK, Klim-SIF Ansager: 21-23 (10-10)

- Vi spiller ikke vores bedste kamp, da vi brænder mange oplagte muligheder, men via blandt andet godt forsvarsspil i store perioder af kampen lykkedes det os alligevel at hive en god sejr hjem, sagde SIF Ansagers træner, Jens Ole Mathiesen, efter det første af to kampe i oprykningsspillet mod TØK, Klim fra Nordjylland.

Topscorerne for gæsterne blev Camilla Holst og Mathilde Strebøl med hver syv pletskud. Alt i alt kom syv af udeholdets spillere på måltavlen.

Sejren betyder, at SIF Ansager har et rigtig godt udgangspunkt inden returkampen, som spilles på torsdag klokken 15.00 i Skovlund/Ansager Hallen. Vinder SIF Ansager sammenlagt over TØK, Klim, skal holdet ud i to nye kampe mod Hasle KFUM, der afgører, hvem der skal spille i 2. division i næste sæson.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce