Annonce
Varde

SIF/Ansager tættere på nedrykningsspil fra 2. division

Håndbold, 2. division, damer: Horsens HK - SIF/Ansager 32-22

Fredag aften fik bundholdet Ansager en lussing i Horsens, og nederlaget peger på, at Skovlund-Ansager-holdet skal spille i nedrykningsspillet. Horsens er tophold på førstepladsen, så nederlaget var ikke overraskende. Horsens er rykket op i 1. division.

Der er dog stadig kun et point til to andre hold, så med en sejr i den sidste kamp kan Ansager sikre sig overlevelse. Det bliver dog svært, for sidste kamp er mod AGF, der ligger på andenpladsen.

De to nærmeste konkurrenter er Silkeborg/Voel og ASA-Aarhus, som Ansager kan gå forbi med en overraskelse i sidste kamp mod AGF.

Det sidste opgør i grundspillet bliver på hjemmebane i Skovlund-Ansager Hallen søndag den 10. april. Men meget tyder altså på, at SIF/Ansager får sæsonen forlænget i nedrykningsspillet efter nederlaget i Horsens, selv om alt håb ikke er ude.

I 2. division pulje 2 er der ikke direkte nedrykning på grund af hold, der har trukket sig.

Træner Jens Ole Mathiesen påpeger, at der var klasseforskel, og at Horsens har betalte spillere, der ligger SIF/Ansager niveua.

Han ser ikke nedad mod nedrykningsspillet, så længe der stadig er muligheder for direkte overlevelse i tabellen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce