Annonce
forside

Sif/Ansager vinder tæt opgør mod SGI

Sif/Ansager trak efter en tæt kamp fra til sidst i hjemmekampen mod SGI Håndbold.

Skovlund/Ansager: Kønt var det ikke, da Sif/Ansager i kvindernes 2. division i håndbold søndag mødte SGI Håndbold. En meget taktisk præget kamp, som Sif/Ansager til sidst trak det længste strå i og vandt med 22-19.

- Det var et rigtigt arvefjendeopgør og ikke en poleret kamp, siger cheftræner Jens Ole Mathiesen.

Sif/Ansager kom godt fra start og kom foran med 4-1. Men som i hele kampen kom SGI tilbage. Blandt andet havde SGI stort held ved at mandsopdække hjemmeholdets playmaker Marianne Balsgaard, der i øvrigt måtte udgå midt i anden halvleg med en skulderskadet.

- Det slog vores spil i stykker. Vi løber også alt for lidt, siger Jens Ole Mathiesen.

Efter 9-9 ved pausen forsatte Sif/Ansager med at bringe sig to-tre mål foran for derefter at blive hentet igen. Men så begår SGI ifølge Jens Ole Mathiesen den store fejl at mandsopdække hjemmeholdets højre side. Og det var lige guf for stregspillerne.

- Vi har nogle sindssygt gode stregspiller, Rikke Nielsen og Angelica Jørgensen, som udnytter pladsen. Så vi vinder lidt på deres fejl, siger Jens Ole Mathiesen, der glæder sig over, at samtlige ni markspillere kom på tavlen.

Og det vidner om holdets store bredde. Med sejren har Sif/Ansager fire point efter tre kampe.

Håndbold: Kvinder, 2. division: Sif/Ansager-SGI Håndbold-22-19 (9-9)

Målscorere for hjemmeholdet: Mathilde Strebel (4), Angelica Jørgensen (4), Sarah Buhl (3), Amalie Schultz (3), Kelsie Fairbrother (2), Rikke Nielsen (2), Camilla Tradsborg (2) Mette Røntved (1) og Marianne Balsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce