Annonce
forside

Sif/Ansager vinder tæt opgør mod SGI

Sif/Ansager trak efter en tæt kamp fra til sidst i hjemmekampen mod SGI Håndbold.

Skovlund/Ansager: Kønt var det ikke, da Sif/Ansager i kvindernes 2. division i håndbold søndag mødte SGI Håndbold. En meget taktisk præget kamp, som Sif/Ansager til sidst trak det længste strå i og vandt med 22-19.

- Det var et rigtigt arvefjendeopgør og ikke en poleret kamp, siger cheftræner Jens Ole Mathiesen.

Sif/Ansager kom godt fra start og kom foran med 4-1. Men som i hele kampen kom SGI tilbage. Blandt andet havde SGI stort held ved at mandsopdække hjemmeholdets playmaker Marianne Balsgaard, der i øvrigt måtte udgå midt i anden halvleg med en skulderskadet.

- Det slog vores spil i stykker. Vi løber også alt for lidt, siger Jens Ole Mathiesen.

Efter 9-9 ved pausen forsatte Sif/Ansager med at bringe sig to-tre mål foran for derefter at blive hentet igen. Men så begår SGI ifølge Jens Ole Mathiesen den store fejl at mandsopdække hjemmeholdets højre side. Og det var lige guf for stregspillerne.

- Vi har nogle sindssygt gode stregspiller, Rikke Nielsen og Angelica Jørgensen, som udnytter pladsen. Så vi vinder lidt på deres fejl, siger Jens Ole Mathiesen, der glæder sig over, at samtlige ni markspillere kom på tavlen.

Og det vidner om holdets store bredde. Med sejren har Sif/Ansager fire point efter tre kampe.

Håndbold: Kvinder, 2. division: Sif/Ansager-SGI Håndbold-22-19 (9-9)

Målscorere for hjemmeholdet: Mathilde Strebel (4), Angelica Jørgensen (4), Sarah Buhl (3), Amalie Schultz (3), Kelsie Fairbrother (2), Rikke Nielsen (2), Camilla Tradsborg (2) Mette Røntved (1) og Marianne Balsgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce