Annonce
Aabenraa

Sig det med blomster: Beboernes ønsker er hørt

Beboere var trætte af store huller i Barsøvej. De gjorde opmærksom på problemet ved at plante blomster. Nu har kommunen lappet hullerne. Ny asfalt kommer på i september.
Annonce

LØJT: Jan Lildholdt, der dagligt færdes ad Barsøvej, er godt gammeldags træt af de mange huller i vejen.

Det samme er hans kæreste, Gitte Staugaard, som en dag greb til en helt ny metode for at gøre opmærksom på problemet:

Hun gik simpelthen ud og plantede nogle nydelige sommerblomster i et af hullerne, hvorefter hun lagde billedet op på Facebook.

- Blomsterne forsvandt nu hurtigt igen, fortæller Jan Lildholdt  tidligt mandag morgen, da han mødtes med avisens udsendte på Barsøvej.

- Det er farligt at cykle ad den vej. Naboens datter er faktisk væltet i et af hullerne. Det kan jo gå helt galt, hvis en cyklist er uheldig at vælte, når der kommer en bil forbi, siger Jan Lildholdt.

- Vi har af kommunen fået oplyst, at de snart kommer og asfalterer hele vejen fra Barsøvænget og ned til Barsø Landing, og det er vi selvfølgelig glade for. Men de kunne da godt lige komme ud og lappe hullerne midlertidigt, siger han.

Annonce

Bønner blev hørt

Og det var netop hvad kommunen gjorde mandag eftermiddag, da de værste huller på Barsøvej blev renset op og lappet.

- Vi får det lavet nu, og så kommer vi og asfalterer hele vejen i september, fortæller ingeniør Jacob Scholdan fra kommunens afdeling for drift og anlæg.

Jan Lildholdt ved et af de rigtigt store huller i Barsøvej. Mandag var kommunen forbi for at udbedre de værste huller og til september asfalteres hele vejen. Foto: Bente Staugaard.

Han ser gerne, at borgerne gør kommunen opmærksom på, hvor der er store huller i vejen, der kan være farlige for trafikanterne.

- Det nemmeste er at gøre det via vores hjemmeside, hvor vi kan svare borgerne direkte, lyder det.

Det er funktionen "Giv et tip på et kort", som Jakob Scholdan opfordrer borgerne til at bruge. Her kan andre borgere også se, hvad kommunen har svaret.


Det kan jo gå helt galt, hvis en cyklist er uheldig at vælte, når der kommer en bil forbi.

Jan Lildholdt, Løjt-borger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce