Annonce
Aabenraa

Sig det med en buket: Dorte vil give dronningens blomster til de ældre

Dorthe Clausen fra Rødekro Blomster- og Havecenter fik en god idé: Når Dronningen ikke selv vil have blomster til sin fødselsdag den 16. april - hvad så med at give blomster til beboerne på plejehjemmene? Tanken er ved at brede sig til resten af landet. Foto: Claus Thorsted
Når nu Dronning Margrethe har frabedt sig blomster-hilsner til sin 80-årsfødselsdag den 16. april, kunne man i stedet sende blomsterne til ældre og ensomme borgere rundt omkring på plejehjemmene i Aabenraa Kommune, mener blomsterbinder Dorte Clausen, der har startet en indsamling. To politikere fulgte med.

Rødekro: Dronning Margrethe II har frabedt sig blomster-hilsner i anledning af sin 80-årsfødselsdag torsdag, 16. april.

- Er der noget, vi skal følge, så er det da dronningens ønske, tænkte blomsterbinder Dorte Clausen, Rødekro Blomster- og Havecenter i sidste uge.

Derfor kan man jo godt markere monarkens runde dag og så give blomster alligevel. Bare ikke til dronningen - men til andre, som sikkert vil blive lige så glade for en smuk buket.

Så hvorfor ikke give en farverig og duftende hilsen til de mange ældre og ensomme rundt omkring på plejehjemmene i Aabenraa Kommune?

For Dorte Clausen er der ikke langt fra tanke til handling: via et opslag på facebook opfordrede hun alle sine kunder - ja, alle borgere faktisk - til at donere et beløb, som så går ubeskåret til at købe blomster og buketter for. På dronningens fødselsdag bliver det hele så fordelt på plejehjemmene i kommunen.

Annonce

Blomster med MobilePay

Dorte Clausen samler alle beløb - store som små - i én stor pulje. Med donationerne finansieres køb af blomster og buketter, der fordeles rundt til beboere i Aabenraa kommunes plejecentre.

Beløb kan indbetales inden Dronningens fødselsdag 16. april på MobilePay 21904. Dorte Clausen sørger så for at blomsterne bringes ud.

Andre blomsterforretninger har valgt en lignende ordning.

Alle eller ingen

- Det er vigtigt for mig, at det skulle gælde alle plejehjem i kommunen. Ikke kun ét eller nogle få. Alle eller ingen. Og hvis der kommer nok penge ind, kan vi jo udvide kredsen af modtagere, så også hjemmeplejen bliver omfattet, fortæller Dorte Clausen.

Hun har fået stor respons for sit engagement - og opbakningen til indsamlingen vokser hele tiden.

Også kollegerne, det vil sige havecentre og blomsterforretninger både i og uden for kommunen, har startet indsamlinger med samme formål: at bringe en smule glæde ind i de ældres hverdag.

Lige nu er der omkring 11 af kommunens blomsterhandlere, der er involveret i aktionen, fortæller byrådsmedlem for Venstre Philip Tietje.

Uafhængigt af hinanden fik han og hans byrådskollega Signe Bekker Dhiman (Soc.dem) idéen om at gøre noget for de godt 200 ældre, der lige er nu på plejecentre rundt omkring i kommunen.

- Samtidig kan man så gøre noget for at støtte blomsterhandlerne, tilføjer Philip Tietje, der efterfølgende tog kontakt til Juhl´s Blomster. Som dog var optaget, fordi indehaveren havde Signe Bekker Dhiman i røret.

- Nu må vi se, om vi når i mål med at give blomster til alle plejehjemsbeboere. Vi håber dog at kunne koordinere de forskellige tiltag, så blomsterhandlerne kan fordele blomsterne jævnt ud til så mange som muligt, siger han.

Husk de ældre

For det handler netop om at huske alle dem, der lige nu sidder ensomme på deres værelser - uden mulighed for fysisk kontakt til familien eller pårørende.

- De kan jo ikke forstå, at verden lige pludselig har ændret sig, lyder det fra Dorte Clausen.

Det ligger hende meget på sinde at huske de ældre. Dels fordi hun selv har ældre familiemedlemmer, dels fordi hun betjener kunder, der er godt oppe i årene.

- De ringer til mig og bestiller, og så kører jeg ud til dem med en buket. Ja - samme mulighed har alle de borgere, der er kronisk syge og lige nu er afskåret fra at komme ud, forklarer Dorte Clausen.

Med sine efterhånden mange år i branchen, godt 20 er det foreløbig blevet til, ved hun, hvad blomster kan udrette.

- Hvem bliver ikke glad for en smuk buket? Blomster er en fantastisk måde at sige noget på - uden egentlig at bruge ord. Derfor er jeg i branchen - jeg elsker blomster.

Dorthe Clausen er uddanet blomsterbinder. Men det forhindrer hende ikke i at sætte sig i føresædet på gummigeden, når havefolket skal have læsset sand, jord og flis hos Rødekro Blomster- og Havecenter. Foto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce