Annonce
Esbjerg

Signe mistede drømmehuset: Føler sig snydt af Fanøs viceborgmester

Signe Hjort Sørensen står som førstegangskøber på boligmarkedet tilbage med bitre og dyrekøbte erfaringer. Privatfoto
Signe Hjort Sørensen mistede sin drømmebolig i Nordby, da Erik Nørreby, EDC-mægler og viceborgmester, tog halvanden uge om at fremsende en købsaftale. I mellemtiden kom en anden køber pludselig ind fra højre med et overbud.
Annonce

Esbjerg: Signe Hjort Sørensen står som førstegangskøber på boligmarkedet tilbage med bitre, dyrekøbte erfaringer og en drømmebolig, der er revet væk for snuden af hende.

Hun er både vred, frustreret, ked af det og skuffet over Fanø Kommunes viceborgmester og tidligere borgmester Erik Nørreby (V). Ved siden af sit politiske virke er Erik Nørreby mangeårig ejendomsmægler med forretningen EDC Fanø, og i den egenskab har han handlet dybt umoralsk, mener Signe Sørensen, der med et opslag på Facebook gerne har villet advare andre ved at fortælle om sin oplevelse.

Den begyndte for et par uger siden. Den 27-årige Fanøpige havde fundet sit drømmehus i Nordby tæt på sin familie, og forelskelsen blev ikke mindre, da hun sammen med Erik Nørreby besigtigede huset anden gang. Så kort efter afleverede hun et bud.

Annonce

Sælger accepterede buddet

Det var 70.000 kroner under boligens udbudte pris, men mandag den 27. juli vendte Erik Nørreby tilbage med meddelelsen om, at sælger havde accepteret buddet.


Jeg blev helt paf, og jeg sagde, at det er jo lidt svært at skrive under, når han ikke havde lavet købsaftalen, og at jeg gerne ville have, at den var klar inden fredag.

Signe Hjort Sørensen.


- Vi var alle vildt begejstrede. Alt var fantastisk, fortæller Signe Sørensen, som spurgte Erik Nørreby, hvad der var det næste, der skulle ske.

- Han svarede, at jeg ville få en mail med de oplysninger, der var nødvendige for at lave købsaftalen, fortsætter Signe Sørensen.

Men tirsdag kom der ingen mail fra Nørreby, og heller ikke onsdag var der noget i indbakken fra EDC-mægleren.

- Onsdag den 29. juli om aftenen skrev jeg en mail til EDC for at høre, hvor langt han var med købsaftalen. Han sendte en mail tilbage og fortalte mig, at han manglede en stak informationer fra mig, før han kunne gå i gang. Dem havde jeg jo klar, banken og advokaten havde jeg talt med, så jeg sendte dem med det samme, fortæller Signe Sørensen.

Med mailen fra Erik Nørreby var også en bekræftelse af sælgers accept af Signes bud.

”Kontantprisen er aftalt til kr. 1.125.000 med overtagelsesdato den 1.1.2021. Det er ligeledes aftalt, at du passer haven fra det tidspunkt, hvor handlen er endelig (godkendt af din bank og advokat/rådgiver) og indtil overtagelsen den 1.1.2021”, skrev Nørreby.

Men der skulle gå næsten en uge, før der igen skete noget i handlen – og her sprang bomben.

- Jeg blev ringet op af en person, og jeg fik fortalt, at huset stadig blev fremvist, selvom sælger havde accepteret mit bud. Så jeg ringede til EDC for at høre, hvad det handlede om, og han sagde, at så længe, der ikke var nogen, som havde skrevet under, er det stadig muligt for andre at komme og se huset og byde. Jeg blev helt paf, og jeg sagde, at det er jo lidt svært at skrive under, når han ikke havde lavet købsaftalen, og at jeg gerne ville have, at den var klar inden fredag, fortæller Signe Sørensen.

Annonce

Umoralske salgsmetoder

Men dagen efter skete det så. Erik Nørreby ringede og meddelte, at en anden køber havde budt over.

- Jeg kunne ikke byde mere, og nu havde jeg mistet mit elskede hus. EDC har haft fra mandag den 27. juli til den 6. august til at have købsaftalen klar, men i stedet havde han travlt med at fremvise huset til andre. Under hele forløbet har jeg hørt lignende historier, men jeg tænkte ikke, at det ville ske for mig. Jeg tror desværre ikke, at min historie er enestående i forhold til EDC Fanøs umoralske salgsmetoder, men hvis jeg skal se positivt på det, kan jeg nu være behjælpelig til at advare andre, konstaterer Signe Sørensen, der også har været i kontakt med sin advokat.

- Hun siger, at EDC har juraen på sin side, fordi købsaftalen ikke var underskrevet, men advokaten påpeger også et moralsk problem. Det kan desværre bare ikke bruges til noget nu.

Signe Sørensen håber nu, at Fanø snart har et nyt drømmehus for hende at byde på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce