Annonce
Varde

Sigrid og Niels Jørgen fik et festligt farvel på Strandhotellet

Niels Jørgen Frandsen med Marie Høgh Rasmussen fra Stjerne Camping (tv) og Helga Høj Madsen. - Jeg har så mange gode minder herfra. Jeg har gået i skole med deres yngste datter og er kommet her, fortæller Marie Høgh Rasmussen.- Jeg er her for at sige pænt farvel- Jeg har solgt fisk til Niels Jørgen, og han er altid med på at prøve noget nyt. Jeg kommer til at savne, at han ringer om morgenen, siger Helga Høj Madsen.Foto: Chresten Bergh

Der var musik, sang, tårer og kram ad libitum, da Niels Jørgen og Sigrid Frandsen sagde farvel til flere hundrede gæster på Strandhotellet i Vejers.

Vejers: Officielt begyndte afskedsreceptionen for Sigrid og Niels Jørgen Frandsen på Strandhotellet i Vejers klokken 13 lørdag, men allerede 20 minutter før strømmede gæsterne til, så parkering blev en udfordring.

I døren stod Niels Jørgen Frandsen for at sig goddag til alle gæsterne, og de blev mødt med en hjertelig velkomst.

- Vi har besluttet, det skal være en glad dag, siger Sigrid Frandsen.

- I dag har jeg hejst mine tre flag for sidste gang, siger Niels Jørgen Frandsen.

Parret havde valgt at sige farvel med en reception, men deres farvel står i skyggen af, at de ikke selv har valgt det. Det er staten, der ikke har forlænget lejekontrakten og vil sælge grunden, hotellet står på.

Annonce

Det er vemodigt, men godt

Sigrid Frandsen

Strandhotellet

Er bygget i 1926.Siden 1957 har familien Frandsen drevet Strandhotellet. Før parret var det Niels Jørgens mor Aase Frandsen.

Grunden har familien lejet af Naturstyrelsen.

Frandsens lejemål ophører den 31. marts 2018, da overgår grunden og bygningerne til staten ved Freja Ejendomme, der skal sælge grunden.

Bandet Revl og Krat var et festligt indslag, men da de sang "er det dem jeg vil savne, dem jeg vil have i erindingens dybe lag", kom tårerne frem. Foto: Chresten Bergh

Vært i forklæde

At det var en dag med blande følelser afspejlede sig også i gæsternes hilsener, der blandt andet lød: - Skal man sige til lykke eller kondolere?

Men som Niels Jørgen Frandsen gentog - sådan er det jo.

Han bød velkommen iklædt sit forklæde.

- Sådan kender I mig jo, siger han, der havde været i køkkenet hele fredagen for at lave mad til gæsterne, der både fik koldt og lunt.

Til at hjælpe på dagen var tidligere personale mødt op.- Det kan kun lade sig gøre at drive et strandhotel, hvis man har et homogent hold til at hjælpe sig, siger Niels Jørgen Frandsen.

Folketingspolitiker Christian Raabjeg Madsen (S), der gik ind i sagen om Standhotellet, var også med. Foto: Chresten Bergh

Familiens sted

Der var omkring 400 gæster til receptionen, og blandt dem var mange, der har et forhold til hotellet og værtsparret.

Det var blandt andre Ulla og Christian Ankersø, som fejrede deres bryllup på Strandhotellet for 25 år siden.

- Min oldefar og morfar startede hotellet, så de hænger på væggene, fortæller Ulla Ankersø der har mange minder fra hotellet. Derfor synes hun også, der er vemodigt, det lukker nu.

Familien har jævnligt holdt familiefester på Strandhotellet.

- Min mormor blev 105 år, og festen blev også holdt her, fortæller Ulla Ankersø.

Parret har stadig en tilknytning til Vejers, da de har sommerhus i byen.

Jacob Iskov fra Vejle havde selv kreeret denne pris til Niels Jørgen og Sigrid Frandsen. Han er kommet på hotellet siden 70'erne. - Når man først har været i Vejers, bliver man verliebt, og så kommer man igen, siger han, der især har været glad for Niels Jørgen og Sigrids uhøjtideligs stil. Foto: Chresten Bergh
Inge Vad Wodskou, der har butik i Vejers, kom også for at hilse på. Foto: Chresten Bergh
Der blev hils på og snakket med alle gæsterne. Foto: Chresten Bergh
Forpagterne af Strandhotellet i Vejers Sigrid og Niels Jørgen Frandsen siger farvel. Hotellet lukkes efter 91 år. Foto: Chresten Bergh
Sigrid og Niels Jørgen Frandsen kunne ikke holde tårerne tilbage, da der blev sunget for dem. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];